Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mårtensson: "Det har känts bra och rätt"

/
  • Kalle Mårtensson lämnar Ljusdal efter fem säsonger – för topplaget Hammarby.

Kalle Mårtensson hade alternativ att ta ställning till.
I valet gick han på magkänsla.
– Ända från början har det känts bra och rätt, säger Ljusdalsstjärnan om flytten till Hammarby.

Annons

Kalle Mårtensson stod för 37 poäng (32 mål och fem assist) i ett sladdande Ljusdal, som totalt gjorde 66 mål framåt i elitserien.

Efter en sådan säsong, som den starkast lysande stjärnan hos bottenlaget som sedan åkte ur, dröjde inte erbjudandena på sig.

– Det är ett gäng som har hört av sig, och två-tre av dem som jag funderat mellan, säger Kalle Mårtensson.

Även hos Hälsingeklubbarna har det funnits intresse för den skridskostarke anfallsspelaren.

– Det är väl ingen hemlighet att det har funnits alternativ på hemmaplan. Men det spelar ingen roll nu, det blev Hammarby och det är det jag lägger fokus på, säger Kalle Mårtensson.

Hur motiverar du beslutet?

– Först och främst har jag ju tänkt spela slutspel och viktiga matcher. Och ända från början, när jag blev kontaktad och var ner och hälsade på, har det känts bra och rätt.

I Ljusdal, där det blev fem säsonger sedan hemkomsten från Sandviken och Skutskär, fick Kalle Mårtensson vara med i både speluppbyggnad och offensiva avslut. I Hammarby räknar han med att få en mer offensivt utpräglad roll.

– Det är så det funkar i topplagen, man har en roll och gör den. Det är jag väldigt sugen på. Det blir nog mer anfallare än vad jag varit i Ljusdal, där jag ska dra mer i djupled, säger han.

Kalle Mårtensson har skrivit ett kontrakt över ett plus ett år med Hammarby.

– Det är från båda håll och var inga problem att komma överens om, säger han.

Kalle Mårtensson räknar med att flytta till huvudstaden på sensommaren. Fram till dess väntar en hel del pendling.

– Det blir väl en del åka emellan under våren, mer exakt än så vet jag inte. Men det är ju läger, tester och vanliga träningar som jag ska vara med på, säger han.

Hur har reaktionerna varit i Ljusdal?

– Det ramlar in lite hela tiden, lyckönskningar och så. Jag hamnade i ett läge där jag var tvungen att sätta min egen utveckling först, därför blev det ett sådant här beslut. Jag har mycket känslor för LBK, men har ingen lust att spela i allsvenskan.

Samtidigt som Hammarby presenterade Kalle Mårtensson som nyförvärv meddelade klubben att den finländske forwarden Markus Kumpuoja inte får fortsatt förtroende – och lämnar därför.

Hammarby har 15 spelare kontrakterade för nästa säsong.

Mer läsning