Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mårtensson Ljusdals stjärna – igen

/
  • Kalle Mårtensson vann Bandypuls stjärnliga – igen.
  • Kalle Mårtensson gjorde 37 poäng på 26 elitseriematcher – i Ljusdal som degraderades.

Utslaget lag och utslagna tänder.
Men ett litet glädjeämne i mörkret för Kalle Mårtensson är att han vann Bandypuls stjärnliga för andra säsongen i följd.
– Syns man i protokollet kanske det blir någon pinne extra där också, säger den 23-årige Ljusdalsstjärnan.

Annons

Förra säsongen vann Kalle Mårtensson Bandypuls stjärnliga blott en notering före lagkamraten Oscar Jonsson.

Efter den här säsongen står klart att det är samma vinnare och samma tvåa – men nu med ett större glapp.

– Det är ju svårt när det är mot lagkamrater. Men jag tycker att Oscar skulle ha varit en poäng efter i år också, för han bidrar med mycket han med, säger Kalle Mårtensson.

Han stod för sin överlägset bästa poängnotering – 32 mål och fem assist på 26 elitseriematcher. Därtill sju mål och två assist på sex kvalmatcher.

– Syns man i protokollet kanske det blir någon pinne extra där (i stjärnligan) också, säger han.

Bryr man sig om stjärnligan?

– Ja, det är väl kul att man uppmärksammas litegrann. Och nog tror jag att det är många som smygkollar lite på den...

Hur förklarar du din fina poängskörd så här i efterhand?

– "Tobbe" (Björklund, som vände hem till Bollnäs) försvann, han gjorde ju mycket poäng förra säsongen. Jag har väl axlat det lite. Men även att jag utvecklas i framför allt avslutslägen. Jag har haft med mig det på träningarna. Jag är väl mer en avslutare i år.

Vad är du för spelare?

– Jag ser mig själv som anfallare. Men i Ljusdal har jag ju fått skapa en del själv, vilket gjort att jag hamnat längre ner i banan ibland. Men jag trivs med det också. Men visst, det har varit mycket kontringsspel, och det är jag ganska stark i.

Förutom Kalle Mårtensson alla poäng är det hans snabbhet det talas om.

Kan du bli snabbare ändå?

– Jag kan definitivt bli starkare i musklerna, så där finns det lite kvar. Sen om man blir snabbare av det återstår väl att se.

Ljusdal åker ur elitserien efter krysset i sista omgången hemma mot Gripen.

– Till att börja med så är man ju från Ljusdal, och det är såklart en oerhörd besvikelse att vi åker ur. Hur än det gick för mig, säger Kalle Mårtensson – som nu ändå kan sätta vissa perspektiv på när ortens enda elitlag får lämna högstadivisionen.

– Det är små marginaler, men ser man till bandyprestationerna så tycker jag kanske att Sirius och Gripen är värda det här. Mer än vad vi är, säger han.

Kalle Mårtensson vill ännu inte slå fast att han lämnar LBK – men mycket tyder på det. Efter en veckas sorg över degraderingen har han nu börjat se över sina alternativ.

– Det började på riktigt i går (på måndagen). Nu pratar jag med de klubbar som hört av sig. Men längre än så har jag inte kommit, jag har inte träffat någon än. Jag vet inte hur seriöst det är från alla håll heller, så det är svårt och i ett tidigt stadium, säger han.

Kalle Mårtensson ska nu vila ett tag till. Men snart är träningen igång igen för en ny bandysäsong – var han nu kommer att spela den.

– Det är väl ingen stenhård träning i början, utan mer för att inte vara rastlös på eftermiddagarna, säger han.

Parallellt med smygande försäsongsträning och kontakter med intresserade klubbar har även Kalle Mårtensson en annan typ av kontakt att ta – med tandläkaren. Med en knapp halvtimme kvar av bandysäsongen fick han framtänderna utslagna i matchen mot Gripen.

– Så lite kvar av säsongen, och så blir det så där. Det känns nästan overkligt. Tänderna är av ganska långt ner mot roten, så det kommer förmodligen bli en lång process, jag väntar fortfarande på svar, säger han.

Fick du en ursäkt av spelaren som gjorde det?

– Ja, direkt efter matchen. Det var inga konstigheter, det var en olyckshändelse ändå.

Mer läsning