Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin Johansson nöjd med försvaret trots förlust på Sävstaås: "Konstiga mål"

/

Villa Lidköping är elitseriens tätaste lag.
Även efter fem insläppta och fredagens förlust (4–5) borta mot Bollnäs.
– Det är bara ett rent spelmål, de övriga var ju ganska konstiga, säger Martin Johansson, Villas libero och ende VM-spelare.

Annons

Den kyliga toppmatchen på Sävstaås blev en lödig fajt mellan serien bästa bortalag och bästa hemmalag.

Och det var formstarka Bollnäs som rivstartade med två snabba mål på tolv minuter.

Se mer: Aaltonen: "Vi brottar ned dem"

– Klart det var en tuff öppning, och den där första straffen fattar jag faktiskt var domaren hittade, säger Martin Johansson, som inte var alltför deppad efter den knappa förlusten.

Se mer: Den tuffa tacklingen i derbyt

– Alltså, de spelar ju bra, men vi gör också en stark insats och fick ändå en hel del positivt att ta med oss. Vi kämpar på bra och gör match av det, säger Johansson.

Villa Lidköping gav verkligen det vassa hemmalaget en fajt ända in i kaklet.

Och det efter en särskilt stark period direkt i andra halvlek.

– Vi vet ju att vi är starka över 90 minuter. Vi bestämde i paus att köra lite hårdare och spela lite enklare. Det krävs när isen tar lite stryk och blir dålig i kylan.

Villa hade också häng hela vägen, men kunde inte värja sig när ett Bollnäs i medvind även hade en del marginaler på sin sida.

Läs mer: Berlin värderar segern högt

– Det var ju flera ganska konstiga mål i andra halvlek. Och egentligen släppte vi bara ett rent spelmål, säger Martin Johansson, en av flera spelare i Villa som protesterade efter Christian Mickelssons 5–3.

– Tja, som jag såg det spontant, så var han ute över kortlinjen och kom in i straffområdet igen. Och det ska inte vara okej. Men jag är inte helt säker på det där.

Totalt sett är Martin Johansson mycket nöjd med den defensiva utvecklingen i Villa.

Läs mer: Ofta i Veckans lag

– Jag tror många lag är ovana vid att möta oss med den styrka vi har nu. Tidigare kändes det ofta som alltid släppte fyra till åtta mål varje match, och var tvungna göra ännu fler framåt. Nu är vi så mycket tätare. I kväll var det också rätt bra att ändå göra fyra mål.

Och där kan ju Villa lita på sin effektive topp David Karlsson, som med tre nya mål nu är uppe i 49 totalt och har bara fyra mål kvar till Jonas Claessons totalrekord på 771 mål i högsta serie och slutspel.

Men det räckte inte för ett Villa Lidköping som inte har vunnit en match på Sävstaås sedan den fjärde semifinalen 2012.

Martin Johansson får nu, som ende spelare från Villa Lidköping, ladda om för guldjakten i Uljanovsk där VM avgörs.

– Det ska bli kul. Det är fullt fokus på VM som gäller nu, säger 28-åringen som många ser som en utmanare till Andreas Westh om liberorollen i landslaget.

Martin Johansson tar själv lugnt på den saken.

– Westh är ju så himla bra, särskilt i tajta matcher där han kan höja sig ännu mer. Jag är med som back, och är nöjd med det. Det är ju också en position där jag har stor vana.

Läs Mer: Esplunds nya syn på Bollnäs

Mer läsning