Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin Söderberg hyllar publiken efter derbysegern: "Kändes som vi var i Ryssland"

/

Broberg hänger på i slutspelsracet.
Och efter derbysegern väljer Martin Söderberg att hylla publiken på Hällåsen.
– I bland kändes det som vi var i Ryssland när vi fick bollen, säger Brobergs matchvinnare.

Annons

Broberg besegrade Edsbyn med 4–3 – och tog därmed första segern mot ett lag som just nu ligger ovanför slutspelsstrecket. Det som till slut blev avgörande var en sekvens i den andra halvleken när Martin Söderberg kom helt fri med Erik Persson i Edsbyns mål.

– Ett otroligt bra lyft av Adam Wijk. Jag hade flera bra lägen i kväll också. Det var massor av lyft och det kändes oerhört kul att åka i anfallet. Jag hade ett läge precis innan målet också. Men då missade jag bollen på volley.

LÄS MER: Snabbanalys av hälsingederbyt Broberg–Edsbyn: "Oerhört viktig seger för Broberg"

Vad rörde sig i huvudet när du kom fri?

– Jag hann inte tänka så mycket. Jag såg en stor lucka redan när jag tog ner bollen och då var det bara att lägga dit den. Det kändes som att det laget som fick 4–3 går nog också segrande ur striden. Och då kändes det oerhört bra.

Brobergs målkung är nu uppe i totalt 26 mål. Han fick en nio matcher lång målsvit sedan den 18 november bruten mot Sandviken på annandagen. Mot Edsbyn är han ute efter att starta en ny. Söderberg ökade även på Brobergs ledning fram till 3–0 strax före paus.

– Först ett grymt bra lyft av Stefan Larsson. Sen tog jag ner bollen och sköt ett blindskott som gick in.

Vad hände sedan?

– Det är lite typiskt oss att tappa 3–0. Men det var oerhört skönt att det svängde tillbaka till oss.

1 332 personer räknades in på Hällåsen i Söderhamn. Och Martin Söderberg var inte sen att hylla hemmafansen i omklädningsrummet efter slutsignalen.

– Det var den skönaste matchen att spela i år. Det här behövde vi verkligen. Jag måste börja med att berömma publiken. Det kan om de bara vill.

Brobergs tvåmålsskytt och matchvinnare berättar hur han kände stödet i ryggen ända fram till den 94:e och sista spelminuten när Edsbyn jagade en kvittering. .

– I bland kändes det som vi var i Ryssland när vi fick bollen och gick till anfall. De bara skrek och så har det inte varit tidigare under säsongen. Det var oerhört bra. VI kände att vi hade ett jädra stöd, speciellt i första halvlek.

LÄS MER: Edling tillbaka efter skadehelvetet: "Vi förlorade, så jag kan inte säga att det kändes bra"

Brobergs djupledsspel och anfallsvilja var en av nycklarna bakom segern. Även hemmalagets 2–0-mål kom efter lång svepande passning från Vadim Arkhipkin. Och sen bjöd Jesper Öhrlund på ett spektakulärt mål efter ett skott med klubban mellan benen.

– Jag skulle skjuta, men jag fick inte tag i bollen. Sen såg jag bara en massa folk och då drog jag bara till, säger han.

Genom segern lyckades Broberg täppa till gapet upp till slutspelsstrecket. Inför mötet med Vänersborg på lördag skiljer det två poäng till Edsbyn på åttondeplats i tabellen.

– Nu är vi med igen. Det känns nästan ännu viktigare än två poäng att vi får med oss en så pass bra insats, säger Martin Söderberg.

TABELL: Så är ställningen i elitserien just nu!

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning