Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguide: Bollnäs–Västerås

/

Bollnäs–Västerås

Annons

Var/när: 17:00 på Sävstaås IP.

Matchen på bandypuls.se: Vi direktsänder matchen med uppsnack från 16:50. Kommentatorer Leo Hägglund och Peter Axman. Matchen kostar 79 kronor för Mittmedias prenumeranter och 99 kronor för övriga.

Läget i Bollnäs

Samuli Koivuniemi (hjärnskakning) och Erik Stoor (avstängd) saknas. Annars ordinarie lag.

Senaste matchen

Bollnäs stod än en gång upp bra i ABB Arena och hade 3–3 med bud på fler mål innan VSK gjorde 4–3 i 65:e minuten och följde upp det med 5–3 några minuter efter det.

Bollnäs orkade inte komma tillbaka och föll till slut med 3–8 efter bland annat tre mål av Ted Bergström som alltså är tillbaka i spel efter skadan han ådrog sig i den första kvartsfinalen. Västerås leder kvartsfinalserien med 2–1 i matcher.

notera...

... att Bollnäs bara har vunnit två av tio matcher i ABB Arena, så blir det en femte avgörande match talar statistiken för Västerås.

...att kvartfinalseriens bästa målskyttar (Ted Bergström och Mikael Olsson samt Daniel Berlin) har bara gjort tre mål vardera.

...att lagen har under 2000-talet mötts två gånger i ett SM-slutspel. 2001 vann VSK med 3–0 i matcher – 2005 vann Bollnäs med 3–1 i matcher.

...att under serien har VSK varit vassast mellan minut 15-30 samt i slutet av matcherna.

Mer läsning