Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguide: Sirius–Ljusdal

Kval till elitserien, grupp B, omgång 3.
Sirius–Ljusdal.
Var/När: Studenternas IP, 19.00.
Matchen på bandypuls.se:
Christoffer Million liverapporterar med start 18.45.

Annons

Läget i lagen

Sirius: Oförändrat sedan senast: Jimmy Lindgren dras med sviterna efter en hjärnskakning, och Max Eriksson har en magmuskelskada. De båda kommer inte till spel.

Tränaren Thony Lindquist: "Vi gjorde en bra match mot Ljusdal senast (seger 8–2 strax efter nyår) och kommer vi upp i de nivåerna så är jag jävligt nöjd. På förhand känns det som att det här blir en tuff batalj, även på torsdag med. Vi ska göra våra saker, så får vi se hur långt det räcker."

Ljusdal: Alla spelare i truppen är tillgängliga. Patrik Larsson, tränare: "Varje match i det här kvalet är livsviktig, och det är väldigt skönt att vi såg till att vinna mot Falun. Det var ett krav på oss för att fortsätta vara med. Vi går in med inställningen att vinna varje match, och kommer att åka ner (till Uppsala) för att jobba hårt. Det var jämnt mot Sirius hemma (i elitserien), och vi kan absolut vara med i den här matchen".

Om andra resultat i kvalet säger han så här: "Ärligt talat så funderar jag inte så mycket på det. Vi har allt i egna händer, och gör vi det vi ska så kommer det att räcka".

Två senaste kvalmatcherna

Sirius: 3–2 (h) Gripen, 5–3 (b) Falu BS.

Ljusdal: 6–2 (h) Falu BS, 0–4 (b) Gripen.

Notera att...

...I elitserien ledde Ljusdal med 3–0 men tappade till 3–3 hemma på Idrottsparken. På Studenternas vann Sirius mötet stort – 8–2.

...Sirius fartspelare Patrik Johansson är poängkung hittills i grupp B. Han har stått för fyra mål och en assist på två matcher.

...Ljusdal nollades i premiären mot Gripen, men räddade upp det hela en smula efter 6–2-seger hemma mot Falu BS i lördags.

...Kalle Mårtensson (37 poäng i elitserien) hittade poängspåret igen där, tre mål och en målpassning kom från hans klubba.

...Ljusdal och Sirius möts igen redan på torsdagen, då på IP.

...Sirius hade lägst publiksiffra i sin första hemmamatch i kvalet – bara 545 letade sig till Studenternas för att se laget slå Gripen.

Läs också: Ehn med inslag från hockeyn

Mer läsning