Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchpremiär – utan Edling

/

Edsbyn inleder säsongen mot elitseriekollegan Sirius.
Men laget får klara sig utan mittfältaren Joel Edling.
– Han känner av ryggen, säger tränaren Thomas Liw.

Annons

Edsbyn har tränat på is ända sedan den 27 juli. Siktet är inställt på elitseriepremiären den 23 oktober. Men på vägen dit väntar flera träningsmatcher och cuper under försäsongen. Första testet blir när Sirius gästar arenan i Edsbyn på onsdagskvällen.

– Vi brukar ha någon match tidigare. Men nu känns det jättebra och det ska bli kul att äntligen få lite att ta på, säger Thomas Liw.

Hur är läget i truppen när det gäller skador och sjukdomar?

– Det har varit bra mest hela tiden. Men just nu är Joel Edling inte tillgänglig. Han känner av ryggen, vilket gör att han vilar.

Edsbyn fortsätter på den inslagna vägen från förra säsongen och kommer till spel med en fyrbackslinje. Tränare Liw har kallat 15 spelare till sin premiärtrupp. Det betyder att nyförvärvet Oscar Jonsson, från Ljusdal, gör sitt första framträdande inför sin nya hemmapublik och att hemvändaren Mattias Hammarström, från Sirius, återigen drar på sig den röda tröjan.

– Om Joel (Edling) varit med hade Hammarström blivit en mer renodlad forward. Nu blir han någonting mittemellan, men han kommer ligga högt i planen i alla fall.

Vad förväntar du dig av matchen?

– Vi jobbar med ganska få och tydliga saker som både är kopplat till försvars- och anfallsspelet. Men vi vill sätta fart i matchen och ha tryck i spelet, säger Thomas Liw.

Närmast för Edsbyns del väntar sedan allsvenska Falun (28 augusti) följt av Sandviken (3 september) innan det är dags för Champions cup den 10-13 september.

Mer läsning