Torsdag 21 juni
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattias Stenman ansluter till Kalix – som även förstärker på ledarsidan

Kalix Bandy utökar sin tränarstab med en person och har dessutom knutit två nya spelare till laget, en av dem är Mattias Stenman som närmast kommer från Tellus.

Annons

Anton Voronchikhin och Mattias Stenman heter spelarna som förstärker Kalix trupp inför säsongen. Voronchikhin kommer från ryska Murmansk, är 25 år gammal och har bakgrund i både Start och Dynamo Moskva.

LÄS ÄVEN: Kalix Bandy nära nyförvärv – förhandlar inte med trotjänaren

Mattias Stenman, fostrad i Karlsborgs Bandy, har spelat med Gustavsberg, Haparanda/Tornio och senast elitseriekonkurrenterna Tellus.

"Mattias är en ambitiös spelare som vill utvecklas i Kalix Bandys färger, är allround som spelare och kan spela på flera olika positioner", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Stenman anlsuter till truppen omgående och Anton Voronchikin kommer tillsammans med Alexey Sadowskiy i mitten av september.

LÄS ÄVEN: Jimmy Berglund: "Hade jag kunnat göra flytten till Kungälv ogjord hade jag gjort det"

På ledarsidan kliver Pär Nilsson in som assisterande tränare, med extra fokus på den individuella utvecklingen av spelarna.

"Vi är riktigt glada över att Pär kommer in som tränare, det har hela tiden varit föreningens målsättning att ha tre personer som leder laget. Pär och huvudtränaren Tommy har också jobbat tillsammans de 2 senaste säsongerna och känner varandra väl", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Kalix Bandy har i stort truppen klar inför kommande säsong.

"Föreningen har fortfarande målsättningen att hitta en lösning för Mikael Jansson." skriver man i pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN: Stor sammanställning – Bandypuls listar samtliga försäsongsmatcher

Mer läsning