Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mayborn gör comeback i Vänersborg – efter Söderbergs nej: "Det här är min chans"

/

Våren 2013 lämnade han Sirius och lade ner elitsatsningen.
Tre år senare är Alexander Mayborn på väg mot comeback i Vänersborg.
– Det här är min chans, säger 31-åringen till TTELA.

Annons

Alexander Mayborn är ett välkänt bandynamn i Sverige. Inte för att han staplat titlar på hög, utan snarare för att anfallaren är en profil som inte räds att säga vad han tycker.

Efter säsongen 2012/2013 lämnade han, bara 28 år gammal, Sirius och elitbandyn. Tre år senare är Alexander Mayborn aktuell för en comeback i högstaserien. Anfallaren har erbjudits ett tryout-kontrakt av IFK Vänersborg där han också arbetar med integrationsprojektet Välkommen.

Att Alexander Mayborn ges chansen till comeback är, enligt TTELA, bland annat för att Vänersborg inte lyckades värva Brobergs skyttekung Martin Söderberg som besökte staden tidigare i våras. Nils Berners beslut att välja bort bandyn för fotbollen har också bidragit till möjligheten.

– Det här är min chans, och det fanns aldrig någon tvekan från min sida att inte försöka ta den, säger Alexander Mayborn till TTELA.se , och erkänner samtidigt att han har en bit kvar till toppform.

– Det är tre år sedan jag tränade på elitnivå. Det kommer att krävas hårt jobb av mig, hårdare än någonsin, men får man en sådan chans vid 31 års ålder måste jag ta den.

LÄS MER: Söderberg nobbar anbuden – stannar i Broberg

Vänersborgs spelaransvarige Tommy Hjert är nöjd med värvningen som blev klar under måndagen.

– Han brinner verkligen för det här och ansluter till a-truppen med omedelbar verkan, säger han.

Alexander Mayborns bandykarriär startade i moderklubben Blåsut. Det här blir hans tredje sejour i Vänersborg. Tidigare har han, utöver Sirius, även spelat i Gripen Trollhättan.

LÄS ÄVEN: Mayborns öppna brev: Flytta tillbaka SM-finalen till Studenternas

Mer läsning