Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mayborn stängs av – trots allt: "Nästa gång ställer jag mig vid hörnflaggan"

Domaren erkände en felaktig bedömning.
Ändå stängs Alexander Mayborn av för kalabaliken i Lidköping.
– Det blir fel ibland, säger Vänersborg-anfallaren efter onsdagens dom.

Annons

På onsdagen fastställdes domen efter förra fredagens kalabalik i Lidköping: Tre spelare stängs av och två ledare bötfälls för sitt uppträdande.

Alexander Mayborn är en av de avstängda spelarna, trots att han enligt egen utsago pratade med domarna efter matchen och fick en ursäkt för felaktig bedömning.

"Bra samtal med trevliga domare efter matchen som erkänner att de delat ut ett felaktigt rött. Skönt. Full förståelse att det kan bli fel ibland", skrev anfallaren på Twitter kort efteråt.

Därför är Alexander Mayborn förvånad över avstängningen, som sträcker sig över en träningsmatch.

– Det är bara att acceptera att det kan bli så ibland. Det blir fel ibland och det är ingen stor grej, säger Alexander Mayborn.

LÄS ÄVEN: Andersson efterlyser bättre dialog mellan spelare och domare

– I domarrapporten står det att jag var en av dem som var aktiv. Jag skrev tillbaka och frågade hur jag var aktiv. Mitt sätt var att försöka bryta och lugna ner, så på så sätt var jag aktiv. Men man lär sig något av det också.

Han fortsätter:

– Nästa gång är det bättre att åka och ställa sig vid hörnflaggan i stället för att försöka lugna ner. Men jag accepterar att det är svårt för domarna att se. Jag gissar att de inte kollat så mycket på videon, där ser man det rätt tydligt. Men det spelar ingen roll. I slutändan är det vi spelare som har ansvar, vi kan inte lägga det på domaren.

LÄS ÄVEN: Domaren om "kaoset" i Lidköping: "Har inte så mycket att säga"

Avstängningen innebär att Alexander Mayborn nu missar fredagens bortamatch mot Vetlanda.

– Är det någon gång det passar att vara avstängd så är det nu. Vi fick en dotter i tisdags, så det passar bra att vara hemma med familjen. Sambon blev glad i alla fall, säger han med ett skratt.

Mer läsning