Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mayborns kärleksförklaring till klubben efter nya kontraktet: "Jag har aldrig varit mer stolt"

Tryout-kontraktet har gått ut. Nu belönas IFK Vänersborgs anfallsprofil Alexander Mayborn med ett ettårskontrakt – och han är lycklig.

Annons

I april slog en oväntad nyhet ner i bandy-Sverige. Mitt bland alla spekulationer kring ryska stjärnor, rykten som senare skulle visa sig stämma, kommunicerade IFK Vänersborg att anfallsprofilen Alexander Mayborn erbjudits ett tryout-kontrakt.

– Det här är min chans, sade 31-åringen , som då inte hade spelat elitbandy sedan säsongen 2012/2013 med Sirius, till TTELA.

– Han brinner verkligen för det här och ansluter till a-truppen med omedelbar verkan, sade IFK Vänersborgs spelaransvarig Tommy Hjert.

LÄS ÄVEN: Mayborn avstängd efter tumultet i Lidköping

Tryout-kontraktet sträckte sig över ett halvår. Nu har han belönats med ett proffsavtal som innebär en plats i Vänersborgs trupp kommande säsong.

På torsdagen publicerade Alexander Mayborn ett känslosamt inlägg på Facebook, som Bandypuls fått tillåtelse att publicera.

"Jag har aldrig varit mer stolt över ett kontrakt. Vänersborg är en bandystad. Och som ur-Vänersborgare vet jag hur många det är som verkligen brinner för IFK Vänersborg.

Jag vet hur många generationer ungdomspelare som slitit i ur och skur på ett regnigt isstadion. Många skulle ge vad som helst för att uppleva ett kokande derby mot Villa Lidköping från isen. När man är en 17-årig talang så tar man sådana matcher för givet. Man får saker och ting gratis. När man är 31 får man ingenting gratis och man inser att ens idrottande faktiskt inte är för evigt. Det är då man förstår vilket privilegium det faktiskt är att få representera vårt lag i vår stad.

Jag känner stolthet och tacksamhet över att få tillhöra 2016/17 säsongs upplaga av IFK Vänersborg - en mix av ryska superstjärnor, lokala söner, en go finne och härliga individer från övriga delar i Sverige. En fantastiskt grupp som redan trivs oerhört bra tillsammans. Jag kommer njuta av varje sekund på isen. Vi ses i vinter kamrater! <3 /16"

LÄS ÄVEN: Mayborn om kaosmatchen i Lidköping

Alexander Mayborns bandykarriär startade i moderklubben Blåsut. Tidigare har han, utöver Sirius, även spelat i Gripen Trollhättan.

LÄS ÄVEN: Mayborns öppna brev: "Flytta tillbaka SM-finalen till Uppsala"

Mer läsning