Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mickelsson klar för Bollnäs

/

Christian Mickelsson är klar för Bollnäs.
Anfallaren har skrivit på ett tvåårsavtal – efter att ha köpt ut sig själv från kontraktet med Vetlanda.
– Det var inte billigt och inget jag rekommenderar att göra, säger 30-åringen.

Annons

För en vecka sedan bröt Christian Mickelsson kontraktet med Vetlanda. Direkt startade spekulationerna om att nästa anhalt skulle bli Hälsingland för anfallaren.

Nu är 30-åringen från Edsbyn klar för Bollnäs. På fredagseftermiddagen presenterades han på en pressträff på Sävstaås.

– Det känns jäkligt bra att komma till ett bra och satsande lag som slåss om titlar, både i försäsongscuper och i SM. Men det är lite sådär att lämna en klubb och köpas loss. Det är inte optimalt mot alla sponsorer och laget, men nu blev det som det blev rent personligt, säger Christian Mickelsson, som kommer att spela i tröja nummer 20.

Med egna pengar köpte han sig loss från tvåårskontraktet med småländska Vetlanda. En ekonomisk smäll för plånboken, men ett gynnsamt beslut för familjen som tidigare varit stationerad i Uppsala men som nu flyttar till Bollnäs.

– Det blev en bra lösning ändå med allting. Jag tycker att jag gjort rätt och betalat mig loss, det är inte att jag har svikit Vetlanda på något sätt, säger Christian Mickelsson.

Hur mycket kostade det dig?

– Det var inte billigt i alla fall och det är inget jag rekommenderar att göra. Men det är en smäll man får lära sig av, att man ska fullfölja kontrakt.

Handlar det om så mycket som ett sexsiffrigt belopp?

– Det var betydligt mer än jag trodde från början, men så är det. Det är gjort nu och jag är loss, säger Christian Mickelsson.

– Att jag köpt mig loss är på ett personligt vis för att vi ska komma närmare Edsbyn, det är det som ligger till grund för allt. Därför tog jag kontakt med Vetlanda och kollade om det var möjligt att bryta.

Nu ser anfallaren fram emot ett nytt bandykapitel i sitt liv – med Bollnäs och Sävstaås som sin hemmaplan.

– Nu går jag till ett lag där jag känner många spelare och som kommer att gå väldigt långt.

Är du nöjd med avtalet?

– Det är jag ju. Men det är den personliga biten som gjort att det blivit Bollnäs, det är inga pengar inblandade. Det har stått mellan Sirius och Bollnäs och det var nästan mer pengar i Sirius om man ska vara ärlig.

Det var aldrig aktuellt med moderklubben Edsbyn? Åtminstone inte enligt sportchefen Stefan Karlsson?

– Det var lite roligt att läsa, faktiskt. Jag har pratat med dem länge, men det har aldrig varit riktigt på tapeten. Nu när de har "Hammarn" (Mattias Hammarström) förstår man det. Det är inte så många spelare kvar sedan jag var där.

Den gångna säsongen blev inte alls som Christian Mickelsson tänkt sig. Vetlanda missade slutspelet och han själv led av handledsproblem. Ända in i januari tvingades han använda ett skydd för att över huvud taget kunna spela. Tidigare har anfallaren också haft problem med ryggen, men nu känner han sig hundraprocentigt kry.

– Handleden hämmade ganska mycket, men det är ingen ursäkt. Det var ingen bra säsong. Nu känner jag mig frisk, annars hade det känts fel att skriva på för en satsande klubb. Jag hoppas på en betydligt bättre säsong i år.

– Jag känner redan nu, när jag kommer närmare familjen, att det kommer ge mer energi – framför allt veta att Sandra (sambon) mår bra. Det kommer ge extra energi till bandyn.

Känner du pressen att komma till Bollnäs som i flera år saknat den där anfallaren som öser in mål?

– Det är klart att det är en press att man ska göra mycket mål, men det tycker jag bara är inspirerande. Sedan kan det komma sämre perioder, men på det stora hela är det skönt att ha press på sig – både som lag och personligen.

Vad kan Bollnäs uträtta med den här truppen, dig inkluderad?

– Jag räknar med att gå jäkligt långt. I en kvartsfinal eller semifinal är det små marginaler, men det är klart att vi ska vara med och fightas om SM. Det är det som känns extra inspirerande, säger Christian Mickelsson.

Utöver Christian Mickelsson har klubben även gjort klart med Bollnäskillarna Tomas Hedlund (Edsbyns bandygymnasium), Mattias Blom (Narukerä) och Jesper Larsson (Sandvikens bandygymnasium).

Mer läsning