Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mickelsson öppnar för flytt till Hälsingland

/

På lördagen blev det klart att Christian Mickelsson lämnar Vetlanda BK.
Nu öppnar anfallsstjärnan för en flytt till Hälsingland.
– Det är inte omöjligt att det blir ett par säsonger där, säger 30-åringen.

Annons

Det är på grund av familjesituationen som Christian Mickelsson lämnar Vetlanda efter bara en säsong, och alltså bryter det tvåårskontrakt han hade med klubben.

Men hans förklaring var något som Vetlanda köpte rakt av.

– Vi fick barn i juli förra året och ska ha ett till i augusti, så det blir tajt inpå. Vi måste ha hjälp runtom med kompisar och så. Det är därför vi ville försöka hitta en annan lösning. De förstod allting, säger Christian Mickelsson, som menar att om han stannat kvar i Vetlanda så hade både familjeliv och bandy blivit lidande.

– Det blir långa dagar om jag ska komma hem sju-åtta, det hade inte varit bra. Då hade det bandymässiga kommit i kläm och Sandra fått dra ett väldigt tungt lass där hemma.

Nu bor han och sambon Sandra Persson, som är bördig från Alfta, i Uppsala där han driver ett byggföretag tillsammans med två andra bandyspelare, Andreas Werner och Daniel Fröjdlund.

– De drar lasset och betyder mycket för mig. Hade varit svårt annars, de vet vad det går ut på rent sportsligt. Men så klart är det en del som ska klaffa om jag ska spela i en annan klubb, säger Christian Mickelsson.

Sirius då?

– Sirius ser säkert en liten öppning, men de har ju som de har det runtom med allt som hänt, både sportsligt och ekonomiskt. Så det är inte självklart. Även om Uppsala känns mer och mer som hemma. Man vill komma till ett lag som har chans att vinna något, jag är ju inte jätteung längre.

Har du någon aning var du kommer spela?

– Det är många lag som spikat sina trupper, man får se vad som händer. Spela bandy kommer jag göra, det kommer säkert röra på sig under veckan, man vill ju få klart med allt så tidigt som möjligt eftersom det kommer en bebis i augusti redan.

Ett givet spår är så klart Bollnäs och moderklubben Edsbyn. och Christian Mickelsson öppnar upp för en flytt norrut.

– Sandra är ju från Alfta, så det är inte något som talar emot att spela i Bollnäs eller Edsbyn. Det är inte omöjligt att det blir ett par säsonger i Hälsingland, då har vi ju mammor och pappor som kan hjälpa till lite mer med barnen.

Men du vill inte säga något om vad du har för känsla?

– Jag vill spela i ett bra lag med bra förutsättningar som kommer spela roliga matcher.

Mer läsning