Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mickelsson självkritisk efter nya smällen i Lidköping: "Det är jag som ställer till det"

/

Tvåmålsskytt – och delvis syndabock.
Så känner Christian Mickelsson efter Bollnäs 3–7-förlust i semifinal 3 i Lidköping.
– Det var inte riktigt läge att ta det beslutet då, säger anfallaren om "matchavgörande" situationen i första halvlek.

Annons

Historien upprepade sig för Bollnäs i Sparbanken Lidköping Arena. Förra veckans 1–8-nederlag följdes på onsdagen upp med en 3–7-förlust i semifinal 3.

Christian Mickelsson reducerade till 1–3 efter dryga halvtimmen och gjorde även 3–5 tio minuter in i andra halvlek. Men det han pratade om efter matchen var missen som föranledde Villas straff till 5–2 med första halvlekens sista skott.

– Det är jag som ställer till det i slutet av första halvlek när de får straff. Det känns lite surt. Vi har kontroll på bollen och jag ska ta ner en boll till Hellmyrs och bommar så att de kan ställa om, säger Christian Mickelsson, som tvingade Anders Spinnars att riva ner Johan Esplund.

Då hade Bollnäs fått nytt liv genom Jens Lindgrens 2–4-reducering minuten innan.

– Det var inte riktigt läge att ta det beslutet då, men nu är det så och det var jävligt tungt.

Överlag menar han att det var misstagen som sänkte Bollnäs i matchen.

– Villa är bra och stressar oss ganska mycket, då blir det misstag ibland. Men vi bjuder på alldeles för mycket för att vinna en semifinal. Det gäller för oss att göra så få misstag som möjligt för att vinna här nere framför allt.

Nu väntar ödesmatch för Bollnäs på Sävstaås på fredag. Förlust och säsongen är över. De gånger Bollnäs sårade Villa var ofta genom djupledslyft och det kan vara ett recept för Bollnäs att utjämna semifinalserien på nytt.

– Det gäller att ha ett varierat spel, det måste vi ha med oss. Vi vill hålla i boll ibland och slå långt ibland, men ibland håller vi kanske för mycket boll och slår för lite lyft. Vi ska försöka ha mer variation där i alla fall.

Vad mer kan ni göra för att vända det här?

– Stundtals spelar vi bra i dag, men vi bjuder på alldeles för mycket. Vi är på väg in i matchen vid 5–3, sedan bommar vi några lägen och när de gör 6–3 går musten ur oss lite. Men gör vi inte våra misstag är det match hela tiden.

Vad ger du er för chanser till avancemang i det här läget?

– Jag tycker absolut att vi har bra chanser. Nu ska vi hem till hemmapubliken och hemmaplan och göra 2–2 där, sedan åka ner hit och göra en match utan att göra misstag. Då kan vi absolut gå hela vägen.

Mer läsning