Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael Nilsson kan få möta sitt gamla lag i kvarten: "Vi pratar inte i dom banorna"

/

Vetlanda lyckades inte rubba elitseriens stora formlag Bollnäs.
Men 1–4-förlusten har ingen större betydelse för det redan slutspelsklara laget.
Men vilket lag hoppas man bli valt av egentligen?
– Vi pratar inte i dom banorna, säger Mikael Nilsson.

Annons

Inför säsongen var Mikael Nilssons framtida öde en följetång under silly season, när Sandviken valde att inte förlänga hans kontrakt.

Till slut blev det spel i Vetlanda. Ett Vetlanda som under säsongen har imponerat, och som tidigt säkrade en slutspelsplats. Och Mikael Nilsson själv trivs med livet i Småland.

Läs mer: Nilsson om uppbrottet med SAIK: "De valde att inte fortsätta satsa på mig"

– Jag trivs jättebra i klubben och i laget, det är ett fantastiskt lag och fantastiska grabbar. Jag har blivit väl omhändertagen i Småland och jag tycker att jag har kommit in bra i gruppen om jag får säga det själv. Du får väl fråga dom andra, men jag tycker det, säger han med ett leende och blickar ut mot lagkamraterna i omklädningsrummet.

I just det där omklädningsrummet, i just det ögonblicket råder det kanske ingen feststämning. Vi befinner oss nämligen på Sävstaås i Bollnäs och Vetlanda har precis förlorat med 1–4, i den näst sista seriematchen inför SM-slutspelet.

– Vi gör ingen jättebra insats i dag, tyvärr. Jag har ingen djupare analys, vi är inte nöjda med dagens insats, analyserar Mikael Nilsson kortfattat lagets insats.

Ni är bra med i första, men i andra blir ni rejält tillbakatryckta?

– I andra får vi för korta anfall, dom får ställa om lite på oss. Och vi får mest försvara oss i andra halvlek, dom är bättre än oss i dag.

Är det svårt med motivationen till en sådan här match, ni har ju egentligen ingenting att spela för?

– Det har ingenting med det att göra, vi vill ta med oss en god känsla in i slutspelet. Det är absolut motivation nog. Det och att vinna matcher, det är det vi håller på för. Motivationsproblem är det absolut inte.

Läs mer: Hellmyrs om drömpassningarna i segermatchen mot Vetlanda

På tisdag väntar bortamatch mot Broberg, så vad passar bättre än att sova kvar i Bollnäs i väntan på serieepilogen. På måndagen väntar träning på Sävstaås, innan resan några mil ut mot kusten.

Då är heller inte själva matchen av något större intresse, utan fokuset kommer i stället att riktas mot slutspelsvalen. I en kvartsfinal kan Mikael Nilsson komma att ställas mot de gamla lagkamraterna i SAIK.

Men att fundera kring kvartsfinalmotståndare ägnar Nilsson ingen tid åt.

– Vi pratar inte i dom banorna, vi tar en match i taget. Så får vi se, vi har ingen chans att komma etta till trea, så vi får inte välja. Vi tar det laget vi får, så tar vi det därifrån, säger han.

Mer läsning