Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Millimeter från seger

/

Bollnäs gick för en kvittering – och fick den också.
Sedan kom läget för Andreas Westh som kunde ha tagit laget till en femte kvartsfinal.
– Den vinkeln bollen tar... ett par millimeter åt andra sidan så är det stolpe in, säger lagkaptenen om sitt skott på tilläggstid.

Annons

Bollnäs kämpade sig i kapp underläge med 0–2 och fick Sävstaås att hoppa efter Markus Ståls kvittering på tilläggstid.

Men hemmalaget var inte färdiga där.

Precis innan slutet på ordinarie matchtid så kom Per Hellmyrs ner efter kortlinjen och spelade en boll snett inåt bakåt. Den passerade genom Västerås straffområde och vidare ut till Andreas Westh som fick måtta in sitt skott.

– Nu förstår jag hur Hasse Andersson kände sig i torsdags, den går klockrent i stolpen, hade det varit två millimeter åt andra hållet hade det varit stolpe in i stället för stolpe ut, säger Andreas Westh.

Och när förlängningen sedan började tog det bara drygt tre minuter innan avgörandet kom. Västerås fick straff – Anders Bruun gjorde sitt tredje mål för kvällen och skickade Västerås till semifinal mot Villa.

– Det blir så definitivt. Det är skillnad om du är utspelad, nu förtjänade vi att vinna. Vi gör vår bästa match i serien och är värda en femte i Västerås, säger Andreas Westh, som inte tror att Västerås protesterat om så blivit fallet.

– De sade efteråt att vi var värda att vinna. Nu har vi förlorat två i sudden death och vunnit en varsin. De höll på att få äta upp att de valde oss.

När har man kommit över en sån här förlust?

– Man fattar inte nu, men om några dagar, kanske när semifinalerna drar i gång så kommer man tänka att vi borde ha varit där. Det här har varit en riktig kraftmätning och en rolig serie att spela.

Mer läsning