Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mirakelvändning krävs för Edsbyn

/

Edsbyn är nära en repris av förra säsongens slutspel.
Efter 1–6 i Lidköping krävs nu en mirakelvändning – med start på torsdag.
– Det här är inte över, de får åka hur många ärevarv de vill i kväll, säger tränaren Thomas Liw.

Annons

Edsbyn var på väg mot en drömstart i den andra kvartsfinalen mot Villa, redan i första minuten lossade Martin Frid ett skott som klingade i David Borvalls högra stolpe.

I stället fick laget jobba i uppförsbacke – för på Villas första hörna, i tredje minuten, satte Martin Andreasson 1–0 på hörna.

– Spelmässigt så tycker jag det är en jämn match, men vi måste ju sätta de lägen vi får, och inte bjuda på så mycket, säger Thomas Liw, som var nära att jubla ett par gånger när Simon Jansson och Jimmy Jansson fick varsitt kanonläge efter lyft från halvorna.

I stället kunde Petter Björling styra in 2–0 bakom en storspelande Erik Persson.

Edsbyns enda mål i matchen kom på en hörnretur som Jimmy Jansson rakade in efter knappa halvtimmen, sedan var det stopp.

– De skapar ju inte heller så mycket. Vi spelar rätt metodiskt och varvar det med misstag som de gör mål på, säger Thomas Liw.

Och misstagen blev matchavgörande, för det håller inte att bjuda ett lag som Villa, som prickat slutspelsformen perfekt, på såna lägen Edsbyn gjorde inför 4 300 åskådare i Sparbanken Lidköping Arena.

3–1 i början av andra kom sedan Hans Andersson och Joel Edling tappat slarvat och Daniel Andersson serverat Jesper Bryngelson öppet läge.

4–1 i 69:e gjorde Lars Fall efter tämligen tamt försvarsjobb och de avslutande 5–1 och 6–1-målen kom sedan i slutet när Edsbyn gett slaget förlorat.

– Målen de gör... det finns ju inte att vi ska göra såna missar. Man kan ju tro att 6–1 är en överkörning, men det tycker inte jag. Nu är det tre raka som gäller, vinner vi hemma som är det ett intressant läge igen, säger Thomas Liw.

Men att laget skulle behöva gå lite mer på attack i hemmaborgen håller inte Edsbytränaren med om.

– De spelar på att vi ska ta fart och åka rakt in i deras försvar så att de får sätta upp Daniel Andersson i sina omställningar. Så skulle de vilja att vi spelade om de fick bestämma och så kan inte vi göra. Det gäller att spela med tålamod.

Kvartsfinal tre spelas i Edsbyn på torsdag – en match som direktsänds på bandypuls.se.

Mer läsning