Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misja Pasjkin tvåmålsskytt och vinnare i comebacken: "Man är väl lite ringrostig"

/

Revbensskadan gjorde att han missade sex matcher.
Mot Tillberga var Misja Pasjkin tillbaka i spel.
Då gjorde han två mål när hans Hammarby vann med 7–3.
– Ett fint bandymål, säger han om kvällens första fullträff.

Annons

Det var i hemmaförlusten mot Sirius som Hammarbys Misja Pasjkin tvingades lämna isen skadad. Det var i mitten av december och de tre brutna revbenen har hållit honom borta från spel fram till nu.

När Hammarby tog emot Tillberga på Zinkensdamm var anfallaren åter i spel. Och det blev en lyckad comeback – Pasjkin klev av isen som tvåmålsskytt.

– Det var skönt att vara tillbaka, jag missade sex matcher. Verkligen kul att spela igen, det är det som man tränar för, säger han.

Hur kändes kroppen, någon smärta i revbenen?

– Nej, det hindrade mig inte i några lägen, så det kändes bra. Men man är väl alltid lite ringrostig när man inte har spelat på en månad, men i det stora hela en okej match.

Hammarby krigar om en plats bland topp fyra i elitserien, och klev in i matchen som storfavorit. Och det var också hemmalaget som tog tag i taktpinnen inför drygt 1 500 åskådare på Zinkensdamm. 3–0 i paus växte till 5–0 i början av andra halvlek.

Därefter var det bara, som Pasjkin uttrycker det, en "transportsträcka mot slutsignalen". Hans första mål i matchen betydde 2–0 och kom tio minuter innan halvtid.

– Jag får en fin flipp från Adam Gilljam, som jag tar ner i straffområdet. Jag avslutar på den andra touchen, med ryggen mot mål. Skönt att den gick in, ett fint bandymål, säger Misja Pasjkin.

Det var även han som på något sätt punkterade matchen i den 52:a matchminuten. I stället för en Tillbergareducering, som möjligen hade kunnat skapat lite nerv i matchen, dundrade Pasjkin i 4–0-målet på hörna.

Mest av allt njöt han av att vara tillbaka i spel. Nu letar han formen inför det slutspel som väntar för Hammarby – och då vill huvudstadslaget ta en av de där åtråvärda topp 4-platserna.

För Misja Pasjkins del handlar det också om att fortsätta putsa på målformen. 15 mål på 14 matcher har det blivit sedan återkomsten till elitserien den här säsongen – en siffra som han själv har stenkoll på.

– Det är inte tusen mål direkt, säger Pasjkin och skrattar högt innan han blir mer allvarlig.

– Nej då, men jag strävar efter att göra mål i varje match. Det är det man vill åt som forward och det är för det som man spelar. Mål bygger självförtroende och det gäller att hitta en bra form inför slutspelet, för mig och för lagets del också. Men som toppforward är det såklart alltid skönt att göra mål.

Segern med 7–3 mot Tillberga innebär att Hammarby behåller fjärdeplatsen, en poäng före Bollnäs på femte plats och med lika många poäng upp till tabelltrean Sandviken.

Mer läsning