Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moisala trött på att vänta – Bajkal lovar snabbt besked: "Annars provar jag nåt annat"

Ilari Moisala väntar fortfarande på Bajkal Energy. Nu har försvararen blivit lovad besked under onsdagen. Annars? – Jag vill spela i Sverige om det inte blir någon rysk klubb, säger finländaren.

Annons

Förre IFK Vänersborg-försvararen Ilari Moisala har haft kontakt med Bajkal Energy i snart två månaders tid. Men något kontraktserbjudande har 31-åringen ännu inte sett skymten av.

Under tisdagen var han i kontakt med den ryska klubben. Då blev finländaren lovad besked under onsdagen.

– Det måste komma i morgon, annars får jag prova något annat, säger han.

Finske landslagsförsvararen Ilari Moisala under VM-finalen mot Ryssland i Uljanovsk.

LÄS ÄVEN: Här är ryska klubben som jagar Vänersborgs backstjärna

Om det inte blir Bajkal Energy finns fortfarande en rysk klubb med i bilden, men det kan också bli så att proffsmöjligheten i öst går upp i rök igen.

Sedan kontraktet med IFK Vänersborg bröts i slutet av april har en svensk klubb hört av sig. Att flytta hem till finska ligan är inte aktuellt.

– Jag har sagt att jag måste vänta på de ryska lagen först, men jag vill inte vänta så länge heller. Jag vill spela i Sverige om det inte blir någon rysk klubb.

LÄS ÄVEN: Vänersborg stänger butiken – trots intensiva rykten om Vikulin

Innan flytten till IFK Vänersborg inför förra säsongen spelade Ilari Moisala i Broberg i fyra år. Lösa rykten säger att han skulle kunna vara på väg tillbaka till Hällåsen. Det slår finländaren hål på direkt även om relationen med sportchefen Svenne Olsson är god.

– Jag och Svenne är kompisar och har pratat och smsat mycket i många år. Vi sågs under VM, men vi har inte pratat om att jag ska spela i Broberg, säger Ilari Moisala.

Är du stressad över situationen som är nu?

– Nej, jag har inte så bråttom och stressar inte. Efter Bajkals svar vet jag om jag kan börja kolla intresse med svenska klubbar på riktigt.

Inför beskedet från Bajkal, är magkänslan positiv eller negativ?

– Det känns helt okej, men det är alltid så med de ryska lagen. Finns det pengar eller inte? Det känns 50-50.

Att du och Vänersborg bröt kontraktet. Vad hände där?

– Vi tänkte att det kanske var bättre att vi bryter kontraktet om jag vill vänta på att ryska lag ringer. Sedan sade Tommy (Hjert, spelaransvarig) att de hade fixat en ny spelare, så det var helt okej att bryta kontraktet. Det var från min sida också.

LÄS ÄVEN: Ryske försvararen Pavel Bulatov klar för Vänersborg

Mer läsning