Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moisalas säsong inte över

/
  • Ilari Moisala fokuserar först på VM i Ryssland, sedan på en eventuell framtid i Broberg.

Brobergs libero Ilari Moisala var dämpad efter uttåget, men tog samtidigt förlusten med fattning.
– Vi prövade verkligen, men de har varit mycket bättre än oss i tre matcher, säger han.

Annons

Trots sju mål bakåt stod Ilari Moisala för en bra insats i årets sista match – kanske för att han hade gott om arbete med att stå i mot SAIK:s anfallsmaskin med Erik Pettersson i spetsen. I den andra halvleken bidrog han till att hålla uppe försvaret och stod själv för flera brytningar, under en period där inte Sandviken skapade speciellt många målchanser.

– Vi spelar bra defensivt stundtals men skapar inte så mycket framåt, det blir jobbigt. De är för bra defensivt och sedan börjar de spela igen de sista 20 minuterna och då tappar vi lite, säger han.

När han summerar matchserien håller han den första matchen som den bästa prestationen, där laget kändes närmast att kunna störa Sandviken.

– Ja, i första matchen var vi bra. Vi släppte bara tre mål och hade flera lägen som vi kanske borde ha tagit. Det är väl i så fall den vi skulle ha kunnat vinna, och då hade kanske matchserien sett annorlunda ut. Men de var bättre än oss i alla matcherna, konstaterar han.

För Broberg är säsongen över, men för Ilari Moisala väntar ett VM med Finland först om fem veckor. Det innebär att semestern får vänta.

– Jag åker till Uleåborg och hoppas att kunna träna så mycket som möjligt med OLS så länge det finns is. Jag får försöka hålla i gång på något sätt, säger liberon som har ett utgående kontrakt med Broberg. Men en eventuell fortsättning eller inte i klubben är ännu inget som den finske landslagsmannen pratar om.

– Nej, nu ska jag fokusera på VM i första hand, sedan får vi se, säger han.

Mer läsning