Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mossberg och Nilsson skadade när SAIK fick slita för poängen

/

Trots en mycket medioker insats lyckades SAIK bortabesegra Gripen med 4–2, men det var inte det som pulsen steg mest för på fredagskvällen. Två riktigt tunga skador på Patrik Nilsson och Daniel Mossberg gör att det finns lite att grubbla på inför slutspelet.
– Riktigt tungt, sa en bekymrad Anders Jakobsson efter matchen.

Annons

SAIK fick en kanonstart med först 1–0 av underbare liraren Erik Pettersson, som efter fem minuter snurrade upp tre-fyra man och trollade sig fri med målvakten och väl där gör han sällan misstag.

Och sedan 2–0 efter 11 minuter av Christoffer Edlund som visade att det fanns krut kvar efter VM när han stänkte in en hörna.

Men därefter tog det stopp. Gästerna gick ned sig en hel del och Gripen kunde genom ett snabbt reduceringsmål komma in i matchen på allvar. Kvitteringen kom också fullt välförtjänt efter knappa 38 minuter.

– Vi inleder jättebra och får två snabba mål men sedan tappar vi fart och tajming, ingen bra bandy från vår sida, menade Anders.

I slutet på första halvlek fick sedan Daniel Mossberg ett ordentligt rapp som tog precis mellan benskyddet och byxan. Mossberg kände direkt att det inte gick att fortsätta och fick bryta matchen.

– Ett hårt fult slag som träffade illa och det var bara att kliva av, sa han efter matchen, hårt lindad och haltade.

– Känns ju inget vidare just nu men vi får se hur det känns imorgon.

Något spel på söndag lär det inte bli även om han inte hade gett upp hoppet helt.

– Det är en blödning men jag ska ge det en rejäl chans i alla fall, sa han.

Räkna dock inte med Mossberg på söndag och huruvida Patrik Nilsson kan spela är också högst osäkert.

– Patrik fick kliva av redan på värmningen efter en ljumskskada, sa Anders Jakobsson.

Med de båda avbräcken så blev det en betydligt tuffare uppgift än väntat och hade inte Abbe Bodin storspelat i SAIK-målet så är det frågan om man rett ut den här matchen. Gripen inledde andra med några riktigt vassa målchanser men då stod Abbe i vägen.

– Han gör en fruktansvärt bra match och är tillsammans med Erik Pettersson våra bästa spelare i den här matchen.

Nu redde Sandviken ut den här, på förhand mycket enkla uppgiften, till slut genom ett riktigt viljemål av Rasmus Forslund som tryckte sig mellan två tre spelare i straffområdet och satte ledningsmålet till 3–2 med knappa halvtimmen kvar. Inte alls rättvist men likväl vinstgivande.

När sedan Gripen efter en timeout satsade allt framåt fick som så ofta förr Erik Pettersson sista ordet med 4–2 när han tog ner en fantastisk lyra från Ted Haraldsson, rundade ett par försvarare och tryckte upp den i nättaket.

– Fina mål och två poäng men skadorna oroar såklart. Vi gör inte en bra match men det finns inga lätta matcher. Vi får kriga hårt med kort om folk, avslutade Anders Jakobsson som lär ha en bortamatch mot Edsbyn.

Trots skadeavbräcken så måste Sandviken dock kliva upp rejält i kommande matcher och det är ett bekymmer att man är så ojämna i matcherna, från fantastiskt bländande till mycket slätstruket.

Mer läsning