Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mossberg om SAIK:s problem: "Det svåra är ju defensiven"

/
  • Daniel Mossberg i kamp med Hammarbys Stefan Erixon i förra årets slutspel.

Säsongens bottennapp är avklarat.
Nu väntar i stället en av säsongens roligaste matcher för SAIK.
– Hammarby på Zinken är alltid speciellt med stor prestige mellan lagen, säger Daniel Mossberg.

Annons

Sandviken förlorade mycket överraskande borta mot Tillberga för en vecka sedan. Och lita på att SAIK tagit det som en nyttig läxa och väckarklocka.

– Jag har hållit på med det här i 30 år och vet att det alltid kommer en sån där match, men jag kan inte förklara varför. Eller jag vet ju varför vi förlorade, vi jobbade inte tillräckligt bra tillsammans, men varför det händer vet jag inte. Men sådan är idrotten, säger tränaren Anders Jakobsson.

Han och övriga ledarstaben samlade SAIK-laget efter tisdagsträningen för ett längre möte om hur man ska agera mot Hammarby.

– Det handlar om att vi måste ligga rätt i defensiven och åka mycket skridsko, men göra det på rätt sätt. Att alla tänker lika i hur vi ska jobba och åka på rätt sätt. Det ska vi rätta till, säger Jakobsson.

En nyckelposition i det jobbet har Daniel Mossberg. Veteranen som gått från offensiv kraft till att numera ta ett mer defensivt ansvar bland alla starka forwardskrafter i SAIK.

Du får hejda dig för att inte gå framåt för mycket?

– Nja, men jag tycker det är roligt att göra något nytt på lite äldre dagar. Jag är gärna med och bidrar med att hålla ihop på mitten och även spela fram de där framme.

Men att det är en omställning håller Mossberg med om.

– Absolut. Det svåra är ju defensiven, att hjälpa försvaret mer än tidigare. Men det gäller att hitta rätt balans i spelet och laget. Egentligen är ju både jag och Dennis Henriksen offensiva spelare, men vi har ju tre starka killar, ja fyra med Linus Forslund också, så dom löser det.

Någon risk att förra veckans debacle mot Tillberga ska upprepa sig är det förstås inte när Hammarby väntar i ett klassiskt möte.

– Alltid roligt att spela på Zinken och mycket prestige mot Hammarby. Vi har dessutom en bra känsla mot dom sedan slutspelet då vi vände 2–0-underläget till 3–2 i matcher.

Senast SAIK spelade mot Hammarby i Stockholm var den fjärde semifinalen och då vann SAIK med hela 7–1 och kvitterade till 2–2 och vann sedan den femte och avgörande hemma i Göransson med 7–5.

Visserligen blev det sedan finalförlust mot Västerås för SAIK.

– Det är alltid två spelande lag som smäller på hårt mot varandra när vi och Bajen möts. Det kommer vara likadant nu, försäkrar Daniel Mossberg.

Mer läsning