Måndag 22 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möt Villas brinnande högerback: "Jag är en av dom som visar det värst utåt"

/

Lugn vid sidan av, men på isen finns få spelare brinner som Martin Andreasson.
Inför semifinal 3 mot Bollnäs berättar Villas högerback om humöret.
– Jag tycker att det är ganska pinsamt att se mig själv i efterhand, säger han.

Annons

TV: Se Villa–Bollnäs, semifinal 3, här

Inte många har slagit en bandyklubba itu för att sedan slå av den ena halvan igen. Men Ville Aaltonens 2–0-mål, föranlett av ett svagt ingripande av Villas målvakt Jesper Thimfors, på Sävstaås i lördags blev helt enkelt för mycket för Martin Andreasson som gjorde kaffeved av klubban.

– När Mickelsson (Christian) viker in och skjuter går min klubba av. Det blir en lös boll som går till Thimfors som bara ska ta upp den, men jag vet inte... Det är väl de tjocka handskarna som gör att han inte får upp bollen och den studsar ut igen. Då står jag bara där med min trasiga klubba utan att kunna göra något, för då blir det ju straff eller utvisning.

TV: Höjdpunkter: Villa föll mot Bollnäs i semifinal 2

Martin Andreasson, som är hetlevrad men framför allt en av komponenterna i elitseriens tätaste försvar, skrattar och berättar vidare om situationen som uppstod vid Villas bås.

– Jag skulle bara byta klubba, men då var jag så irriterad på att Thimfors inte bara plockade upp bollen när den låg på backen. Jag har fått beröm för att jag lyckades slå av klubban en gång till när den redan var av.

Det är just Martin Andreassons humör som är temat när Bandypuls träffar honom efter Villas tisdagsträning. Få försvarare i landet spelar, på gott och ont, med så synlig energi som den 29-årige Köpingssonen som gör sin andra säsong i Villa efter flytten från Gais.

– Jag håller med om att jag är en av dom som visar det värst utåt. Så är det väl kanske.

Men är det "värst", då? Kan det inte vara bra?

– Det vet jag inte, men det kommer naturligt. Jag tycker det är ganska pinsamt att se mig själv i efterhand också, så det är absolut inget jag lagt på för att det ska se ut som att jag bryr mig.

LÄS MER: Blytungt för Villa – som tappade segergreppet två gånger

Martin Andreasson utvecklar med ett exempel från Villas 8–1-seger i semifinal 1, där Magnus Muhrén blev tvåmålsskytt och firade hårt framför hemmapubliken.

– Anfallare kan ju jubla ordentligt när dom gör mål. Titta bara på "Murren", ingen har ju någonsin åkt längre på knä än honom och vad stod det när han gjorde det målet? 6–1? Så jag tycker det är ganska naturligt att en försvarare kan bli förbannad när man släpper in mål.

Brinner du lika vid sidan av isen?

– Nej, det kommer nog ut här på planen och i omklädningsrummet. Men det är ju relaterat – att jag kan ha en diskussion för att jag tror på något i vårt spel eller om en situation som hänt på planen.

På onsdag kväll möts Villa och Bollnäs i semifinal 3 i Sparbanken Lidköping Arena. Redan på tisdagskvällen hade 4 000 förköpsbiljetter sålts.

– Jag tror inte det blir 8–1 i alla fall och jag hoppas inte att det blir 8–1 till dom. Kan man säga så?

– Men nu har vi känt in varandra. De har spelat en match här, vi har spelat en match där, så Bollnäs är nog lite mer "hemma" här nu, säger Martin Andreasson.

LÄS MER: Tim Persson aktuell för comeback

Alldeles oavsett resultat måste han upp till Hälsingland på nytt på fredag.

– Det är inte så superkul att åka buss, men jag har ju inget emot landskapet Hälsingland. Det vet jag inte så mycket om, jag har bara spelat bandy där. Egentligen är det kul att spela på Sävstaås med stämningen och sådär, men det är just att det tar tid att åka. Jag är jätteglad om vi lyckas vinna med 3–2 i matcher och tar oss till final, för det känns 50-50. Så pass bra är Bollnäs.

Är det så du ser på procentfördelningen? Inte fördel er med en extra hemmamatch?

– Jag skulle säga att det är 55–45. Men på något vis känns det också 50-50 inför i morgon. Vinner Bollnäs har de två chanser att avgöra varav en hemma, då kanske det helt plötsligt är 60-40 till dom. Men jag kan säga 55-45 så får du en rubrik på det också.

Mer läsning