Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muhrén efter Villas avgörande: "Att jag skulle få göra det målet känns som en utopi"

/

Magnus Muhrén slutade egentligen spela bandy efter Sandvikens SM-guld 2014.
På fredagen avgjorde han semifinalen mot Bollnäs och skickade Villa Lidköping till Tele 2.
– Jag är avbytare, 41 år gammal, och det är jag som till slut slår in det avgörande målet. Det säger en del om bredden vi har, säger han.

Annons

Villa Lidköping knöt till sig Magnus Muhrén inför den här säsongen för att stärka upp ledarstaben. Men när Tim Persson blev långtidsskadad knöt veteranen på sig skridskorna, och lagom till SM-slutspelet har Muhrén växlat upp på allvar.

TV: Se målen som tog Villa till SM-final

– Ja, det här känns lite galet. För min del så har jag hela tiden sett att jag skulle vara här som ledare. Men att jag skulle spela och till och med att jag skulle få göra det avgörande målet i en semifinal känns som en utopi. Det känns jättekonstigt, säger han.

Under en tät fjärde semifinal fick han läget i den 66:e minuten. Allt öppnade upp sig för Muhrén som ostört kunde pricka in 3–2 bakom Bollnäs storspelande målvakt Niklas Prytz. Bollnäs försökte sedan få till en förlängning som i det senaste mötet på Sävstaås.

Men Villas försvar kunde kontrollerat hålla undan till seger och totalt 3–1 i matcher.

– Jag tycker det känns rättvist. Bollnäs är bra men vi är bättre på fler spelare. De har några som är jobbiga och fantastiska som Berlin, Hellmyrs och Helavuori och Mickelsson som gjort det bra framåt. Men vi spelar på fler och fler kliver fram hos oss och det avgör, säger Magnus Muhrén och utvecklar sitt resonemang:

– Jag är avbytare, 41 år gammal, och det är jag som till slut slår in det avgörande målet och det säger en del om bredden vi har. Vi spelar ett snabbare spel än Bollnäs och går inte lika hårt på våra spelare.

TV: Hägglund och Axmans analys från semifinal 4

Senast Villa Lidköping var i SM-final var 2012 då man också slog ut Bollnäs med 3–1 i matcher i semifinal för att sedan förlora finalen mot Sandviken med 5–6. För de flesta spelarna i Villa Lidköping blir det nu en vecka av mycket funderingar och glädje.

– Jag ser det som min största uppgift den här veckan att vi håller oss på mattan och fokus på rätt saker. Det är viktigt att inte vara nöjda för att vi är i final, säger Magnus Muhrén.

Läs mer: Villas doldis hyllar festen

Men han menar också att det är viktigt att njuta.

– Veckan innan finalen är den skönaste man kan uppleva som bandyspelare, så vi ska njuta veckan som kommer. Känslan efter mitt år i Lidköping är att hela stan kommer vara på Tele 2 Arena på lördag. Sen får vi se vilket lag vi möter.

Du har ju spelat många SM-finaler, kommer det kännas extra speciellt att komma dit med Villa?

– Nej, men det är en lite unik situation eftersom klubben jagar det där guldet de inte tagit, så det är en helt annan press utifrån. Men å andra sidan var jag med i Sandviken när man inte vunnit på 50 år och det var nåt liknande som det här.

Hur mycket betyder det att ha spelare i laget som varit med förr i en final?

– Det är bra att. Men nu är det mer att klubben inte varit där, jag är trygg med det gäng vi har.

TV: Villas komet bland stjärnorna

Mer läsning