Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Mycket bättre än senast"

/

Falu BS hemma i en kvalmatch.
En sådan ska Ljusdal vinna om elitserien nästa säsong ska vara att tänka på.
Och med Kalle Mårtensson tillbaka som poängproducent så löstes den uppgiften skapligt komfortabelt.
– Säker kan man inte vara, men det här var i alla fall mycket bättre än senast, säger han.

Annons

– Klart man var taggad, vi hade en revansch att ta på oss själva här, säger Kalle Mårtensson i omklädningsrummet efter 6–2 (4–1) hemma mot allsvenska nykomlingen Falu BS.

Det Ljusdals bäste poänglockare (32 mål och fem assist) syftar på är näsbrännan i premiären senast borta mot Gripen – förlust 0–4.

Hemmamatchen mot Falu BS blev av, till stora delar, annan art. Efter två minuter och elva sekunder satt Ljusdals 1–0-mål i nät bakom Falumålvakten Patrik Kaemmerle. Målskytt på straff: Kalle Mårtensson.

– Ingen kasse senast.., så det är klart att det är skönt att få hänga en snabbt här, säger han.

Hur förbannad var du när du åkte ut till match i dag?

– Nej, men det är klart att jag inte är nöjd senast, men det är inte mycket annat som stämmer för oss heller.

Är det så att du måste vara bra för att laget ska kunna leverera?

– Jag vet inte. Men det är klart att jag måste ta ansvar, men nog skulle vi kunna få till det ändå.

Emil Melin sprätte in 2–0 för Ljusdal ur svår vinkel med fina handleder, tätt följd av en frispelning från Kalle Mårtensson till Robin Ehn som satte dit 3–0.

Ljusdal gjorde även 4–0 – Kalle Mårtensson frispelad på lyft av Daniel Skarps – innan Falu BS kunde svara med en hörnraket signerad Jesper Jacobsson till 4–1 i den första halvlekens slutminut.

– Spelet flyter på bra för oss i första och i början på andra, det är därför man får sätta dit dem, säger Kalle Mårtensson.

Det har varit en tuff säsong i elitserien för Ljusdal – som av förklaringar skäl har fått försvara sig hårt. I början av den andra halvleken mot Falu BS kunde Ljusdal ha lite sällsynt skoj på planen.

Är det lite fränt att kunna göra lite läckerheter?

– Nja, vi fick ju lite ytor och så.., men spelar vi som i början på andra så känner jag mig nöjd och ganska säker. Till stora delar av den här matchen gör vi det bra.

Kalle Mårtensson sköt 5–1 på ett långskott i 53:e minuten, och drygt fem minuter senare avslutade Jonas Pettersson dagens målskytte för LBK när han förvaltade Filip Skoglunds genomskärare och satte 6–1 lågt i bortre.

Sista halvtimmen slog Ljusdal av lite på takten.

– Det blir väl lite lojt, jag tycker att vi hade kunnat gå på lite tuffare, säger Kalle Mårtensson, som inte tar för givet att det kommer gå så här enkelt när de här båda kvallagen möts igen nästa lördag.

– De har några killar som är duktiga på att hålla boll, och i andra gör dom det rätt bra. Bortamatchen mot Falun kan bli lurig, och då gäller det att vi har full respekt, säger han.

Patrik Larsson, närmast apatisk efter torsken mot Gripen, kunde nu ge ett mer lättat intryck:

– Vi kliver upp och tar tag i det här direkt, och visar att vi är ett nummer större, säger Ljusdalstränaren.

Faluns reducering, som visade sig bli slutresultat, kom med drygt 25 minuter kvar att spela. Med fem minuter kvar till 90 på matchklockan plockade han Ljusdals time out.

Du vill se ett par till mål framåt?

– Nej, de började komma mer och mer i oss där, så det handlade mer om att vi skulle stänga till och vara noggranna hela vägen ut. Sedan fick vi vila lite, det hade gått ganska hårt på oss då, så det blev några extra sekunder. Det var det.

– Tittar man över hela matchen så känns det stabilt, ingen fråga om det, säger Patrik Larsson.

Mer läsning