Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson gipsad – oklart när han är tillbaka: "Man får gilla läget"

Nästa vecka tar Patrik Nilsson bort gipset efter fingerskadan.
Först då vet han när en comeback är aktuell.
Men enligt Bollnässtjärnan är det ingen fara för seriepremiären.
– Nej, det ska det absolut inte vara, säger han.

Annons

Patrik Nilsson.

Patrik Nilssons start i sin nya klubb har inte blivit som han hade önskat. Den förre SAIK-stjärnan hann bara spela två och en halv match innan han bröt fingret mot Broberg i Champions cup för tre veckor sedan.

Rehabiliteringen pågår fortfarande. Prognosen direkt efter skadan sade fyra till sex veckors frånvaro. Patrik Nilsson ska gå med gips fram till nästa torsdag – samma dag som World cup startar.

– Fingret sitter där det sitter, men det är svårt att känna så mycket i och med att det är gipsat och man aldrig rör det. Men jag tror att det känns bra. Det är bara att avvakta till gipset åker av, säger 34-åringen, som bland annat har elbehandlat fingret i Stockholm.

– För att ta bort svullnad, och det har väl gått bra. Vi får väl se när vi tar av gipset, hur mycket man tål och kan greppa.

LÄS ÄVEN: Succédebut för Nilsson – matchvinnare när Bollnäs slog VSK

Hur är det mentalt att få den här starten i nya klubben?

– Det är tråkigt, men samtidigt får man gilla läget. Sånt här händer och jag får göra det så bra jag kan vid sidan av, säger Patrik Nilsson, som precis har avslutat ett ispass i gamla hemmaarenan Göransson Arena när Bandypuls når honom.

– Jag åker skridskor och kör intervaller på cykel. Det enda som inte går är att hålla i klubba och skivstång.

Första prognosen sade fyra till sex veckor. Hur ligger du till nu?

– Vi får se på torsdag om det är schysst och läkt. Är det inte det lär det gå nån vecka till. Jag vill så klart komma med i träning och spel så fort som möjligt, så att man får några veckor på sig innan säsongen börjar. Men det är som det är, det är bara att nöta på med det man kan göra.

Är seriepremiären i fara?

– Nej, det ska den absolut inte vara. Det är tre och en halv vecka dit och som max skulle det här ta sex veckor. Förhoppningsvis har det läkt på fyra veckor, men är det sex veckor så hinner jag köra en vecka innan "prempan" i alla fall.

Bollnäs seriepremiär spelas borta mot Vetlanda den 28 oktober.

LÄS ÄVEN: Här är hela spelschemat för elitserien 2016/2017

Mer läsning