Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson och Jansson anmälda av SAIK: "Hela grejen är tråkig"

/

Daniel Mossberg anmäldes av Västerås SK.
Nu har Sandviken anmält Jonas Nilsson och Simon Jansson.
– Hela grejen är tråkig, säger Jonas Nilsson.

Annons

Först anmäldes Daniel Mossberg av Västerås SK. Nu har Jonas Nilsson och Simon Jansson anmälts av SAIK för två incidenter i söndagens semifinal 2.

I Jonas Nilssons fall handlar det om tacklingen som gav Linus Forslund hjärnskakning.

– Först och främst är det mest synd om Linus. Det blir konsekvenser och det är skittråkigt, säger anfallaren.

– Men från min situation så kommer jag snett bakifrån och sträcker mig för att ta boll och gör också det. Han svänger samtidigt, det blir en tackling och huvudet träffar rätt på axeln. Det blir en rejäl smäll, men uppsåtet är bara att sträcka mig fram och ta boll.

Accepterar du anmälan eller är du oförstående inför den?

– Det beror på hur man ser det. Han har fått hjärnskakning, så det är jättebra att det kollas upp eftersom situationen varit lite omdebatterad. Men för egen del har det aldrig funnits en avsikt att tackla utan det blir bara en olycklig situation. Man kan diskutera i oändlighet att jag kommer bakifrån, men 99 gånger av 100 blir det inte sådan träff som det blir, säger Jonas Nilsson, som varit i kontakt med Linus Forslund.

– Jag har hört av mig och kollat hur det är med honom. Det är synd om honom. Skittråkigt och olyckligt.

LÄS MER: SAIK-tränaren om beslutet att anmäla VSK

Anmälan mot Simon Jansson gäller en situation med Christoffer Edlund. VSK-anfallaren säger själv att han är osäker på exakt vad som anmälts.

– Jag vet bara att jag och Edlund har krockat ihop någon gång, men det har absolut inte varit med flit. Om det är situationen jag tänker på så sade jag och Edlund till varandra att det var lugnt och inga problem. Annars vet jag inte, men jag försöker inte tänka på det. Anmälningarna får klubben stå för, säger Simon Jansson.

Hans fokus ligger på att bli spelduglig till kvällens match. Den omdiskuterade smällen från Daniel Mossberg i förra matchen gav sprickor i två revben.

– Status om jag ska kunna spela är lite oklart ännu. Jag har tagit ut lite smärtstillande nu, så får vi se. Jag beslutar mig på eftermiddagen närmare match, men siktar så klart på att vara med. Tyvärr säger kroppen ifrån ibland, men samtidigt får man bita ihop lite.

LÄS MER: Janssons svar på Mossbergs ursäkt

Bara en avstängning kan dock hindra Jonas Nilsson från spel.

– På något sätt blir det som det blir, så länge det kommer beslut i dag och att man inte skjuter upp det. Jag hoppas att jag kan spela, men det går inte att göra så mycket åt.

2–1 i matcher till Sandviken. Tankar inför kvällen?

– Vi har inte så mycket till val på något sätt. Vi har gjort två riktigt dåliga matcher, men nu får vi studsa tillbaka till vårt sätt att vara. Sista chansen, men det är det som är kittlande i ett slutspel.

Mer läsning