Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilssons glada besked: "Jag ska vara med"

/
  • Än så länge har han inte tränat fullt ut med laget, men Patrik Nilsson räknar ändå med spel i fredagens inledande semifinal mot Hammarby.

Han har fortfarande inte tränat med laget.
Men frågar man Patrik Nilsson är han säker – han spelar på fredag mot Hammarby.

Annons

Kollisionen med lagkamraten Niklas Gälman inför den första kvartsfinalen mot Broberg gav en blödning på utsidan av knät, och tiden sedan dess har ägnats åt rehab.

– Jag har cyklat, kört styrka, fått el- och laserbehandling, allt för att få ner svullnaden, säger SAIK-anfallaren, som även var på is under måndagen och tisdagen.

Men inte tillsammans med laget, utan han körde lätt på egen hand i stället. Och det är något som ändå oroar SAIK-tränaren Stefan Söderholm en smula.

– Man vill ju se att det håller för honom, men han vet bäst själv hur han känner sig, och säger han att det känns bra så är det positivt, säger Söderholm.

Under onsdagen var laget träningsledigt, men planen är att Patrik Nilsson ska vara med och köra fullt ut under torsdagens matchförberedande träningspass.

Och han räknar med spel i den första semifinalen mot Hammarby.

– Jag ska vara med. Det känns mycket bättre än vad det gjorde förra veckan, och det har varit bra att få den här korta viloperioden. Det har varit bra för hela laget, säger Nilsson.

SAIK har i dagsläget inga skador, Patrik Nilsson undantagen, eller sjukdomar som stör inför semifinalspelet och alla har varit med under veckans träningspass.

I kvartsfinalspelet släppte SAIK bara in tre mål på tre matcher mot Broberg. Senast ett lag visade upp en liknande defensiv i en slutspelsserie i bäst av fem matcher var 2006, då Edsbyn städade av SAIK i tre raka semifinaler med siffrorna 3–1, 5–1 och hemska 9–0.

– Det såg väldigt stabilt ut mot Broberg, men nu blir motståndet ett helt annat. Det blir ett större test för oss, men det är semifinal också och då ska det vara så, säger Patrik Nilsson.

Senast SAIK och Hammarby möttes i ett slutspel var SM-finalen 2013, då Hammarby vann med 9–4. Men i slutspelsserier över flera matcher har SAIK vunnit fem raka mot just Hammarby mellan åren 2005-12.

Mer läsning