Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilssons svar på petningen – fyra mål mot Edsbyn: "Kändes naturligt att börja på sidan"

Jonas Nilsson fick börja på bänken för första gången den här säsongen.
Då svarade anfallaren med fyra mål när Västerås SK slog Edsbyn på bortaplan.
– Helt ärligt kändes det helt naturligt att börja på sidan, säger förra årets målkung i VSK.

Annons

Jonas Nilsson hade startat samtliga matcher i elitserien inför mötet med Edsbyn i Svenska Fönster Arena. Då sattes han på sidan från start. I stället inledde Ted Bergström som spets i VSK:s anfall.

Jonas Nilssons svar på "petningen"? Fyra mål när Västerås SK slog Edsbyn med 7–4.

– De andra gör det väldigt bra, så det var helt rimligt att jag fick börja på sidan. Det har inte gått så himla bra för mig. Det har rullat på, men jag kan någonstans köpa det (att börja på sidan) fullt ut, säger anfallaren, som inför mötet med Edsbyn hade gjort 15 mål.

Var det en väckarklocka att petas?

– Den har jag nog på hela tiden, så det känner jag väl inte. Man funderar hela tiden när det inte stämmer fullt ut, så helt ärligt kändes det helt naturligt att börja på sidan, säger Jonas Nilsson.

Men fyra mål är ett bra svar på tal ändå?

– Ja, så är det ju. Samtidigt är vi så pass starka och breda, vi värderar varandra högt allihop. Det gäller att vara ödmjuk inför lagkamraterna. Att förvänta sig en startplats när det inte stämmer, då är man snett ute.

Just styrka visade Västerås SK prov på i Svenska Fönster Arena. När VSK, som senast föll hemma mot Sandviken efter tolv raka segrar, växlade upp i andra halvlek körde laget ifrån Edsbyn och vann med 7–4. Det var Västerås SK:s första seger i Svenska Fönster Arena sedan säsongen 2009/2010.

– Det var länge sedan. Vi gör en bra match. Vi brukar ha lite svårt här, Edsbyn brukar pumpa på och köra som tusan, men jag tycker inte riktigt att det blev så i dag, säger Jonas Nilsson.

Sett till bollinnehav var matchen jämn, men offensivt var det klasskillad mellan lagen. När VSK anföll med fyra, fem och sex spelare hade Edsbyn betydligt svårare att fylla på med folk i anfallen.

– Vi krånglar inte till det på egen planhalva. Vi trycker upp och kör och lägger kraften på sista tredjedelen. Oavsett vilka som kommer upp så blir det farligt. Pumpar vi på i nittio minuter blir det jobbigt att möta oss. Det kanske inte ser så mycket ut för världen, men det är vad vi gör hela tiden.

Så hur skönt var det att vinna i Edsbyn igen?

– Väldigt skönt. Med tanke på att vi torskade mot SAIK så var det jättebra att studsa tillbaka nu. Vi har många tuffa matcher framför oss och två torsk i rad, då hade man kanske börjat fundera.

Simon Jansson stod för tre målgivande passningar i comebacken i Svenska Fönster Arena sedan flytten från Edsbyn inför den här säsongen.

I och med Villas 4–5-förlust mot Hammarby på Zinkensdamms IP återtog VSK serieledningen efter att ha "lånat ut" den till Villa senaste veckan.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning