Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noll betydelse – då lekte Tillberga med Ljusdal

Det var säsongens sista bortamatch – som saknade betydelse.
Då skickade Tillberga fram nio olika målskyttar – och lekte med Ljusdal.
– Det var inget snack, säger tränaren Oskar Robertson.

Annons

I och med att Tillberga blev klara för nästa års elitserie mot Sirius skulle de två återstående matcherna mot Ljusdal och Boltic bli helt betydelselösa för utgången av kvalet.

Trots avsaknaden av sportslig innebörd åkte TB upp till Ljusdal – och gjorde precis som man egentligen har gjort under hela kvalet, undantaget Sirius borta.

Nämligen att köra över motståndarna fullständigt och totalt.

– Vi blev lite passiva i första halvlek, men det var en del av matchplanen också. Vi försökte jobba på strukturen och ville hålla i bollen. Men i andra tog vi tag i det själva och då var det inget snack, säger tränaren Oskar Robertson.

Som fick se laget skicka fram hela nio olika målskyttar – nästan som mot Ljusdal hemma.

– Vi vill ju ha många som är meddär uppe och är delaktiga. Då blir det att vi får flera olika målskyttar, vilket bara är bra.

Jesper Hermansson trodde inför matchen att det skulle bli svårt att motivera sig – men Robertson hade svårt att klaga på inställningen i spelargruppen efter 9-3.

– Det är klart att det är svårt att ladda på till såna här matcher. Men å andra sidan är det viktigt att få med oss en bra känsla och vinna så mycket vi kan. Vi vill ju bygga inför nästa säsong och då måste man försöka göra det bästa av matcherna som återstår.

Nu återstår bara matchen mot Boltic – där Tillberga kommer att visa sitt stöd för ett VIK Hockey i ekonomisk kris. Ett initiativ som Robertson känner sig stolt över.

– För Västerås som stad och idrotten här är det ett bra initiativ. Jag hoppas att det kommer många, för initiativet verkar uppskattas. Kommer det mycket folk höjer det också insatsen på matchen, vilket skulle betyda mycket för oss som lag och framför allt för VIK, säger Robertson.

Mer läsning