Tisdag 17 juli
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordin: "Blev lite rysningar på armarna"

Gripen Trollhättan har hela truppen frisk – för första gången på hela säsongen.
Nu är laget, som förväntas utmana Ljusdal och Sirius, redo för kvalet.
– Vi har haft det här som mål ända sedan vi började träna i april, säger tränaren Magnus Nordin.

Annons

Gripen Trollhättan har krossat allt motstånd i södra allsvenskan. På 22 matcher har laget bara tappat poäng i en – och då blev det förlust med 1–5 hemma mot Lidköping i november.

Nu förväntas laget utmana Ljusdal och Sirius i kvalgrupp B, där även Falu BS ingår, om de två platserna till elitserien nästa säsong.

Och kvalet kunde inte komma lägligare för Gripen Trollhättan som har varit ansatt av sjukdomar och skador ända sedan seriestarten i november. På måndagens träning var alla truppens 20 spelare på isen – för första gången den här säsongen.

– Det blev lite rysningar på armarna. Dels över att alla var med, men också för den träning som laget gjorde. Då kände man att "nu är vi där, nu börjar allvaret". Det var en helt annan intensitet – tuffare, fränare och med mer högt i tak. Det var bra läge att ha den träningen, säger Magnus Nordin, som lämnade Villa Lidköping för Gripen Trollhättan inför den här säsongen.

Nu är både han och laget redo för det kval som inleds i kväll. Första motståndare: Ljusdal hemma i Slättbergshallen.

– Vi har haft det här som mål ända sedan vi började träna i april. Det har varit en lång försäsong och serie där vi blev klara för kval tidigt, säger Magnus Nordin.

– Vi har förberett oss så bra vi kunnat. Det har varit lite speciellt eftersom vi har varit klara i sex-sju veckor. Vi har tränat på ordentligt och haft en del matcher där vi ändå har gjort det okej. Det är inte helt lätt när man vet att man har större uppgifter som väntar.

I december förstärkte Gripen Trollhättan en skadedrabbad trupp med veteranerna Viktor Weiselius, Joachim Berglundh och Daniel Larsson. Larsson har spelat kontinuerligt sedan dess medan Weiselius och Berglundh spelat på mer oregelbunden basis.

Även om Magnus Nordin nu förfogar över ett kärnfriskt manskap är trion aktuell för spel i kvalet.

– Tidigare har vi spelat med de som varit tillgängliga. Nu är vi i ett annat läge där vi kan matcha spelare beroende på vilka vi möter. Det är en lite ny situation och det blir lite tuffare för spelarna här på sluttampen, säger Magnus Nordin.

– De ingår i truppen och är tillgängliga för spel om vi tar ut dem.

Mer läsning