Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordin: "Det gläder mig mest"

/

Han lämnade Villa Lidköping efter förra säsongen.
Nu ser Magnus Nordin ut att bli en vinnare redan under sitt första år i allsvenska Gripen.
Drömläge?
– Vi har skaffat oss bra förutsättningar i alla fall, säger han inför den avgörande kvalmatchen mot LBK.

Annons

I kväll kan, och lär, Gripen Trollhättan bli klart för elitserien. Efter ett imponerande kval, där man slagit både Sirius och Ljusdal, har laget två poäng till godo och överlägset bäst målskillnad i gruppen inför kvalspelets sista match.

Men trots fina premisser på förhand vill inte Gripen-tränaren Magnus Nordin prata om drömläge.

– Vi har skaffat oss bra förutsättningar i alla fall och har totalt sett gjort ett jättebra kval. Att ha tagit de här poängen och skaffat oss den här målskillnaden som allsvenskt lag är jättestarkt, säger han.

– Nu är det en match kvar och vi åker upp till Ljusdal för att vinna. Vi tänker inte slarva bort någonting. Vi har åtta poäng nu och känner att vi gärna vill ha tio. Då har vi gjort ett ännu bättre kval.

Med tanke på att det är två elitserielag i gruppen – kunde du på förhand drömma om att det här scenariot skulle uppstå?

– Nä, inte det här läget som det ser ut i dag. Men att vi skulle ha chans att få den där lördagsmatchen mot Sirius (9–2), det hade vi hoppats på. Det var lite som vår SM-final på hemmaplan med storpublik.

Du lämnade Villa Lidköping och hetluften i elitserien efter förra säsongen och tog steget ner till allsvenskan. Hur har ditt första år varit i Gripen?

– Klart det är en jättestor skillnad. Att gå från Villa till Gripen som förening är naturligtvis också en jättestor skillnad. Man har blivit irriterad över att det ibland inte funkat som man varit van vid tidigare, att det inte har funnits rutiner för allt, säger Magnus Nordin.

– Men det visste man om och sådant får man ha tålamod med. Det har hänt jättemycket i föreningen sedan första mötet i april. Sedan är det alltid roligt när man är i ett vinnande lag.

Hur ser du tillbaka på kvalet nu? Lättare eller svårare än väntat?

– Jag vet inte vad jag ska svara på det. Jag tycker att vi har gjort det väldigt bra. Vi var ett väldigt offensivt lag i allsvenskan där vi inte alltid ställdes på prov i defensiven. I kvalet har vi spelat mer defensivt och gjort lite taktiska förändringar. Att vi klarat den övergången på ett så bra sätt imponerar på mig, säger Magnus Nordin.

– Vi har inte gått på några miner utan vi har varit taktiska och disciplinerade. Det krävs i ett kval när mycket står på spel och det är mycket känslor och nerv. Då blir det mer viktigt med det taktiska spelet, och det gläder mig mest.

I kvalets sista match får Magnus Nordin och hans Gripen klara sig utan försvararen Viktor Karlsson (uttänjt ledband i knät) och mittfältaren Mattias Jansson – som måste opereras för en meniskskada.

Mer läsning