Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordin om att kliva av som tränare för Gripen: "Har varit en tuff situation"

/

Under sina två år i klubben var Magnus Nordin med om att föra upp Gripen till elitserien – och att hålla laget kvar där.
Men nu tackar tränaren för sig.
– Jag känner att det har varit en tuff situation, säger han.

Annons

Gripen Trollhättan har en tuff situation vad gäller att rusta laget inför nästa säsong, med endast en kontrakterad spelare .

Samtidigt står laget utan tränare, då Magnus Nordin inte förlänger sitt utgående kontrakt.

– Jag känner att det har varit en tuff situation, jag har jobbat på heltid som enhetschef och har inte alltid haft energin och tiden över för att göra ett bra jobb som bandytränare. Jag känner själv att jag inte riktigt har räckt till, säger Nordin.

Hans beslut att kliva av som tränare var inte särskilt svårt att ta, då livspusslet inte kommer att bli lättare att få ihop i framtiden heller.

– Den situationen kommer inte att förändras, så det skulle inte ha blivit någon fortsättning oavsett om föreningen hade velat det eller inte. Jag har haft en dialog med ordförande Stellan (Edström), som har gett sin syn på varför vi inte har haft en dialog om en förlängning.

I en tidigare intervju med Bandypuls sade Gripens klubbchef Thomas Reinholdsson att föreningen inte har varit helt nöjd med tränarkonstellationen och att man tyckte att vissa bitar saknades.

– Jag kan väl kontra med att jag tycker att det finns vissa saker som saknas i föreningen för att bedriva elitverksamhet. Utifrån förutsättningarna som jag har haft så är jag nöjd med det arbete som jag har lagt ner. Det har varit en skakig resa på många sätt, inte bara resultatmässigt utan även andra saker. Men vi klarade av det. Men om Thomas har synpunkter på mitt jobb så får han såklart ha det, säger Magnus Nordin.

Vad är det som saknas, tycker du?

– Framför allt saknar man erfarenhet och kunskap om vad som krävs för att vara ett elitserielag i bandy. Det är kanske inte så konstigt, man har inte varit ett elitserielag så många gånger. Utöver det finns det detaljer och saker, men det tänker jag inte kommentera här.

Under sina två år i klubben var Magnus Nordin med om att föra upp Gripen till elitserien – och att hålla laget kvar där.

– Sportsligt har det varit roligt. Dels så har vi gått upp, vilket är jättetufft att lyckas med som allsvenskt lag. I år har vi haft en tuff säsong med att bara åka runt och förlora, men ändå samlat ihop oss för att klara av ett kval. Vi lyckades och jag är nöjd med åren som jag har haft i Gripen.

Efter att ha levt och andats bandy i många år väntar nu en annan tillvaro för Magnus Nordin. En bandyfri sådan, vilket blir en stor omställning.

– Det här var mitt tjugonde år på raken som bandytränare på elitnivå. Jag har mycket i ryggsäcken om jag sätter mig i gungstolen och vill plocka fram och titta. Men nu börjar jag en ny tjänst på mitt arbete, så det blir fullt fokus på det. Sen kanske jag kommer tillbaka någon gång, bandy är min passion och det varit en väldigt stor del av ens liv. Det kommer kanske att kännas tomt och lite vemodigt att vara utan det, men det finns annat i livet.

Mer läsning