Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordmark hyllar fansen – och hoppas på publikrekord mot Kalix: "Vill ha 2 014 åskådare"

/

Gripen Trollhättan kraschade i Kalix.
I kvällens returmöte i Slättbergshallen hoppas Viktor Nordmark på ett bättre resultat – och folkfest.
– Jag vill ha 2 014 åskådare, då slår vi publikrekordet med en gubbe, säger han.

Annons

I onsdags åkte Gripen Trollhättan på storstryk i Norrbotten när Kalix vann med 8–2. I kväll möts lagen på nytt i Slättbergshallen i vad som kan komma att bli en folkfest.

I elitserien hade Gripen Trollhättan ett publiksnitt på 722 åskådare, men inför och under kvalet har liberon och klubbens marknadsansvarige Viktor Nordmark jobbat med att få extra drag kring matcherna.

Söndagens kvalpremiär mot Nässjö lockade drygt 1 000 åskådare. Med viktig fredagsmatch mot Kalix och ett näringsliv i Trollhättan som bjuder på inträde under hela kvalet tillåter Viktor Nordmark sig själv att drömma om publikrekord.

– Tippar jag med hjärtat så vill jag ha 2 014 åskådare, då slår vi publikrekordet med en gubbe. Tippar jag med en pistol mot huvudet så tror jag på 1 400-1 500, säger han.

För intresset finns i staden, menar Viktor Nordmark. När Gripen Trollhättan spelade i elitserien 2008/2009 låg publiksnittet på drygt 1 200 åskådare. Men trots att siffran dalat avsevärt finns en kärna supportrar som Viktor Nordmark lyfter fram särskilt.

– Att snittet landade på runt 700 är inte så jättebra, men vi har fortfarande 400-500 som tittar på oss oavsett om vi spelar i korpen eller vinner SM-guld. Alldeles oavsett är det folk som betalar för att titta på oss och det är dom som är föreningen och som man spelar för, säger han.

Gripen Trollhättan ligger tvåa bakom Kalix i kvalgrupp A. På tredjeplats, två poäng bakom, ligger Tellus som möter tabellfyran och jumbon Nässjö i kväll. För Viktor Nordmark finns inget annat än ett nytt elitseriekontrakt.

– Det ska inte finnas på kartan att vi inte klara detta, det skulle vara en enorm besvikelse. Samtidigt har vi stor respekt för motståndarna och är ödmjuka inför varje match, säger han.

Hur går det i kvällens match mot Kalix?

– Jag tror att Gripen spelar i elitserien ihop med Kalix nästa säsong.

Om du säger något om matchbilden, då?

– Var inte det där svar nog? Jag tror att Kalix kommer att backa hem som på hemmaplan och hoppas på våra misstag. Vi kommer att få spela med ett grymt tålamod. Jag kan tänka mig att det blir som att se Bollnäs–Edsbyn och så kanske lite cowboy på slutet.

Mer läsning