Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordmarks passning till Villa-tränaren inför premiären i Vänercupen: "Han är kruttorr"

1–14-smäll mot Tillberga i lördags. I kväll ställs Gripen Trollhättan mot SM-tvåan Villa Lidköping. – I dag ska vi träna anfallsspel, så vi kanske vinner med 20-1 då, säger Viktor Nordmark.

Annons

Viktor Nordmark.

På onsdagskvällen startar försäsongsturneringen Vänercupen. Det är en trelagsturnering mellan Villa Lidköping, Vänersborg och Gripen Trollhättan.

LÄS ÄVEN: Esplunds tunga premiär: "Jag får skylla på farsan"

Inför premiärmatchen är Villa Lidköping storfavorit mot förra säsongens elitseriejumbo – inte minst med tanke på Gripens kollaps i säsongspremiären mot Tillberga.

– Vi hade tränat i sex minuter med uppställt lag innan och vi har åtta-nio nya spelare, det ska man inte glömma av. Men man får inte släppa in 14 mål mot ett av lagen från botten i fjol, säger Viktor Nordmark, som på tisdagen skickade en passning till Villa-tränaren Johan Sixtensson från klubbens Twitterkonto:

Skärmdump från Twitter.

Johan Sixtensson svar kom på onsdagsmorgonen: "Kör bara!! För övrigt måste vi alltid "sätta deffen" mot alla lag", skrev han och gjorde en poäng av att svaret var tråkigt.

– Han är kruttorr. Hade han haft fem procent av sin fars touch och humor hade han varit lite roligare, skrattar Viktor Nordmark, och syftar till förre Gripen-tränaren Ingemar Sixtensson som under 2000-talet införde idén om att hörnruset skulle stå kvar på mållinjen.

– Inlägget var mer för att glömma förlusten mot Tillberga och skämta till det lite. Samtidigt vet jag att Sixtensson är väldigt noga med att sätta "deffen". När han tränade oss i allsvenskan kunde vi möta Otterbäcken och han var ändå alltid väldigt noga med det. Så Villa kommer inte att bjuda på något, de tar det här superseriöst och vill hålla nollan i varje match.

Johan Sixtensson.

Så vad kan Gripen göra för att undvika en krasch likt den mot Tillberga förra veckan? Gå till attack, enligt Viktor Nordmark.

– Senast tränade vi defensiven och misslyckades. Nu vänder vi på det. I dag ska vi träna anfallsspel, så vi kanske vinner med 20-1 då, säger han.

– Villa är ett otroligt bra lag och vi kommer att få kämpa med näbbar och klor. Men det är ganska fräckt att möta de här lagen, vi har mycket att lära av dom. Det handlar inte bara om att se resultat utan även om hur vi kan göra saker för att såra dom och förbättra vårt eget. Men vi satsar på medalj i Vänercupen, säger Viktor Nordmark med ett skratt.

LÄS ÄVEN: Så är ekonomin i alla elitserieklubbar

Annars, då? Hur är tillvaron i Gripen med många nya spelare och nye tränaren Ari Holopainen?

– Vi mår ganska så bra. Klubben ger oss lite bättre förutsättningar varje år och vi tar små, små steg hela tiden. Föreningen har tänkt rätt med att värva nya och gamla spelare och har tagit in mer karaktärsspelare som behövs oavsett lag, men framför allt när man spelar längre ner i tabellen, säger Viktor Nordmark.

– Vi har fått ny luft med "Holo" och "Prinsen" (assisterande tränaren Peter Karlsson) och det behövdes. Det dog lite för tidigt i fjol och de har kommit med nya tankar och idéer.

De andra två matcherna i Vänercupen, Vänersborg–Gripen och Villa–Vänersborg, spelas 14 respektive 16 september.

Bandypuls har sökt Johan Sixtensson.

Mer läsning