Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norin het i offensiven när Kalix bröt trist trend: "Kul att bidra med poäng"

/

Det var nära att man tappade 4–0.
Men Kalix höll undan och bröt en trist förlusttrend inför hemmapubliken på IP.
– Jäkligt skönt att få vinna, vi krigar för varandra i 90 minuter, säger Christoffer Norin, pådrivare i offensiven.

Annons

Kalix gick in till onsdagens match med fyra raka förluster och en offensiv som inte alls har levererat. På de fyra förlustmatcherna hade laget bara mäktat med fem mål framåt.

Men mot Edsbyn lossnade det direkt. Redan efter sex minuter spel hittade Christoffer Norin med en elegant passning fram till Johan Sundqvist, som i sin tur satte ledningsmålet.

Läs mer: Edsbyns Martin Frid om det stora kvitteringsläget som bommades

När 2–0 kom knappa halvtimmen in i matchen fanns återigen Norin i huvudrollen, men den här gången som målskytt.

– Kul att man fick bidra med lite poäng också, det är bra för självförtroendet. Det viktigaste är såklart att laget vinner, men som sagt bra för självförtroendet, säger Norin.

Han gör sin tredje säsong i Kalix, och efter onsdagens poäng är han nu uppe i två mål och fyra målgivande passningar i elitserien så här långt.

– Jag är väl ganska nöjd med mitt spel i det stora hela. Det går lite upp och ner, men jag tycker att formen kommer mer och mer. Det har känts bra i dag och senast mot Vänersborg. Det kommer, summerar Norin säsongsinledningen.

Se även: Höjdpunkterna från Kalix–Edsbyn

Hans Kalix gick fram till 4–0 mot Edsbyn, innan hälsingelaget började krypa närmare. Och det blev spänning hela vägen i slutet, när gästerna kröp så nära som 4–3. Men Kalix höll undan och vann.

– Jag vet inte vad som händer, Edsbyn gör det bra samtidigt som vi kanske blir lite stirriga och rädda om segern och försprånget.

Desto roligare då att prata om första halvlek, det som lade grunden till den första segern på fyra matcher.

– Skönt att vi får en seger. Vi var lite mer aggressiva än i tidigare matcher, både i defensiven och offensiven. Mer bestämda och vi fick utdelning på det.

>>> Du har väl inte missat Bandypuls app? Ladda ner den här!

Mer läsning