Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu fokuserar Martin Röing på annat än bandy: "Väldigt glad att jag fått denna möjlighet"

På 18 säsonger blev det drygt 500 matcher för IFK Vänersborg.
Men ett maj utan försäsongsträning är lite annorlunda för den nyblivna "bandypensionären" Martin Röing.

Annons

– Jag har aldrig haft några problem att träna och har alltid gillat det, men jag saknar det inte, det är faktiskt ganska så skönt att vara ledig och bara få vara hemma. Nu kan jag greja lite och har även tänkt att starta upp några projekt här hemma, säger han till IFK Vänersborgs hemsida.

Martin Röing var IFK Vänersborg trogen under i stort sett hela karriären.

Strax efter att IFK Vänersborg förlorat den tredje kvartsfinalen mot Västerås SK så kom beskedet från lagkaptenen Martin Röing. 37-åringens spelarkarriär var över.

När hans tidigare lagkamrater nyligen drog igång försäsongen så var det därför en något annorlunda tillvaro för trotjänare Röing, som under karriären hann representera IFK Vänersborg i drygt 500 matcher.

I stället för fysträning och förberedelse för en ny elitseriesäsong, så är det i stället fullt fokus på familjen och den civila karriären. Martin Röing arbetar numera som platschef på Norautron.

– Jag har mina utmaningar på jobbet numera, och är väldigt glad att jag fått denna möjlighet. Det är mycket nytt att lära, men jobbet är fantastiskt roligt. Det ska även bli väldigt roligt att få mer tid med familjen och kunna följa mina två grabbar som är 8 och 5 år, på deras aktiviteter. De spelar både bandy, fotboll och hockey så det blir fullt upp.

Utöver karriären blev det även en säsong med Hammarby, samt ett Rysslandsäventyr under året med Urakskij Trubnik. Och det var i det väldigt landet i öst som Röing "blev vuxen", som han själv väljer att beskriva det.

LÄS MER: Krönika: "Satsningen är underbar – men att prata SM-guld tror jag inte på"

Martin Röing på isen under den senaste säsongen, den som blev hans sista som spelare. 37-åringen utesluter dock inte att han i någon roll kommer att återvända till bandyn i framtiden.

Det har hänt mycket i Vänersborg på den korta tid som passerat sedan Röing lade skridskorna på hyllan. Christoffer Fagerström valde att lämna klubben, samtidigt som försvarsuppställningen byggdes om rejält.

Därefter kom de stora silly season-bomberna. Vänersborg värvade den ena ryska stjärnan efter den andra – försvarsgeneralen Pavel Bulatov , superlöftet Nikita Ivanov och världsstjärnan Sergej Lomanov .

Och visst medger Martin Röing att det hade varit trevligt om supervärvningarna hade kommit lite tidigare. Kommande säsong får han följa stjärnorna från läktaren.

– De kommer ju ett år försent. Nej, jag ångrar mig inte, men verkligen hatten av för IFK som rott dessa nyförvärv i hamn. Att få se Sergej Lomanov i arenan till hösten det blir något för vänersborgarna. Jag lovar att jag kommer att stå på läktaren och trängas.

Mer läsning