Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Edlund "bara" 299 mål till Muhréns rekord: "Det kommer att slås"

/

Christoffer Edlund gjorde mål nummer 400 och 401 i 6–2-segern mot Sirius.
Men isen på Studenternas gav han inte mycket för.
– Den var bedrövlig, men för oss som lag skadar det inte att vi fick kriga och visa karaktär, säger SAIK:S lagkapten.

Annons

På en mjuk och svårspelad is var det svårt att sätta någon fart på både boll och skridskor i den tiogradiga värmen på Studenternas.

– Det blir inte mycket till bandy, mer än första tio minuterna i halvlekarna. Isen är ju bedrövlig efter det, den är mjuk och det går knappt att åka och det går inte spela nåt vidare spel. Det handlar mest om att kriga och ha lite tur med studsarna, säger Christoffer Edlund.

Han tycker att man skulle kunna utnyttja den inomhushall som trots allt finns i Uppsala när vädret är så här.

– Det borde gå att få den godkänd för seriespel också. Och det är ju ändå inte mer än drygt 400 här och tittar, de går säkert in i hallen de också.

Christoffer Edlund öppnade målskyttet efter sju minuter, vilket även var hans 400:e mål i SAIK-tröjan sedan ankomsten till Sandviken 2009.

– Jag var ganska medveten om det, det finns dom som påminnt mig så det var roligt.

Det blev ytterligare ett, men upp till Magnus Muhréns rekord på 700 mål är det en bra bit.

– Förhoppningsvis har jag några år kvar att spela, men det är ett svårt rekord. Men det kommer någon bakom mig, så det kommer att slås, det är jag övertygad om, säger Christoffer Edlund och syftar givetvis på Erik Pettersson.

Han gjorde tre av målen mot Sirius, toppar elitseriens skytteliga på 20 mål, ett före Edlund, och har som 19-åring redan gjort en bra bit över 200 mål i SAIK-dressen.

Efter den tyngre perioden spelmässigt med matcherna mot Tillberga, Hammarby och Villa tror inte Christoffer Edlund att det skadat med två utematcher mot Kungälv och Sirius under tuffa förhållanden.

– Nu har vi fått göra två matcher i rad där vi fått lägga stort fokus på att kriga och spela för s-et på tröjan. För oss som lag tror jag inte att det har varit negativt, tvärtom.

Mer läsning