Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska SAIK hitta slutspelsformen

SAIK jagar en serieseger och dessutom slutspelsformen.
Därför kan Sirius inte räkna med ett mästarlag på sparlåga i kväll på Studenternas.
– Det är jäkla viktig match för oss, säger tränaren Stefan "Dino" Söderholm.

Annons

Att åka till Uppsala en onsdagskväll mot ett lag som har sex raka förluster och dessutom spela utomhus kanske inte låter som den mest glamorösa uppgiften.

– Vi måste fokusera fullt ut och göra det vi är bra på. Visst är vi favoriter men det kommer sannerligen inte att gå av sig själv. Vi måste göra jobbet hela vägen för att vinna.

Och motivationen finns så här när den sista grundspelsveckan drar i gång. SAIK har varit i serieledning i princip hela vägen sedan det hela startade i höstas. Nu när den 24:e omgången ska till är de regerande svenska mästarna fortfarande där.

Men...

– Nu leder vi bara med en poäng före Västerås och vi vill verkligen ta hem den här seriesegern den här gången, säger "Dino".

Förutom äran står en hel del pengar på spel också där seriesegern ger fina pengar för ett SAIK som behöver ett tillskott i kassan.

Sedan går det också väldigt snabbt innan lagen ska in i slutspelet. Det går inte att slå av på takten när det roligaste på hela säsongen väntar bakom nästa hörn.

– Så är det. Vi jagar slutspelsformen också. Vi vill upp och spela så bra bandy som det bara är möjligt för det kommer att behövas när vi går in i nästa vecka. Då börjar allvaret, säger SAIK-tränaren.

Just nu är det en hård vecka för SAIK-killarna. Inte bara för att det är tre matcher som ska spelas utan även tuffheten på träningarna har skruvats upp ett snäpp.

I måndags fick SAIK hålla till på Jernvallens uteplan när Göranssons Arena inte hann bli klar i tid efter den gigantiska ungdomscupen i fotboll som avgjordes i helgen. Men tisdagsträningen bedrevs som vanligt inne under perfekta omständigheter.

Men på onsdagen tvingas SAIK ut igen. Väderleksrapporten säger dock att vädret ska bli okej med flera minusgrader men varken snö eller någon hård vind.

– Vi vet om förutsättningarna och laddar för det. På Zinkensdamm mot Hammarby i fredags snöade det och det blev en helt annan bandy. Men vi vet vad som väntar och är förberett.

Sedan ska man förstås alltid vara beredd när Thony Lindquist står som tränare på andra sidan. Han har för det mesta ett ess i rockärmen och känner förstås SAIK utan och innan.

Men normalt ska förstås ett Sirius, som med all säkerhet får försöka kvala sig kvar i serien, ha någon chans.

SAIK får tillbaka Linus Pettersson i spel också efter att ha varit sjuk och missat Hammarbymatchen.

Mer läsning