Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu vill SAIK upprepa bragden

/

Efter två förluster behöver SAIK vinna tre raka för att ta sig till final.
För tio år sedan var Daniel Mossberg med och fullbordade en sådan vändning mot just Hammarby.
– Vi vet att det går att vända, och det är vi inställda på, säger han.

Annons

2005 var läget snarlikt. Visserligen möttes lagen i kvartsfinal men liksom nu vann Hammarby de två första matcherna. Sen kom upphämtningen – och vändningen. Hemma i Sandviken vann SAIK den tredje matchen med 5–1, fjärde i Stockholm slutade med bortaseger 2–3 och i femte och avgörande vann SAIK med 4–2 efter bland annat två mål av Henrik Hagberg.

Han spelade på mittfältet tillsammans med Stefan "Dino" Söderholm. I anfallet fanns Patrik Nilsson och ute på en kant Daniel Mossberg.

Gemensamt för den kvartetten är att de finns kvar i SAIK:s organisation. Hagberg och "Dino" i ledarstaben medan Nilsson och Mossberg bildar SAIK:s vassa offensiv tillsammans med Pettersson och Forslund. Och visst har de diskuterat den minnesvärda vändningen.

– Det har vi gjort och vi vet att det är möjligt. Av de i laget som inte spelade då så var det många som fanns med på läktaren och vet hur häftigt det var, säger Daniel Mossberg.

– Nu är det vinna eller försvinna som gäller. Vi har en bra känsla ändå.

I första matchen hade SAIK svårt att få offensiven att stämma. Men i andra producerades det desto mer.

– Vi har ett bra anfallsspel med bra tryck i benen och skapar heta chanser. Sen tycker jag att vissa av målen dom gör är lite skitmål. Dom spelar in många bollar som studsar ner lite olyckligt.

I straffläggningen så skulle Daniel Mossberg ha slagit SAIK:s femte straff. Men i och med Markus Kumpuojas straffmål till 10–8 så blev det ingen straff för "Mossan".

SAIK:s träning inför matchen handlade mest om att åka av sig efter de 110 minuterna plus tillägg på Zinkensdamm. Och om att prata ihop sig inför de kommande 90 i Göransson arena.

SAIK:s tränare Stefan Söderholm ser fram emot den tredje semifinalen.

– Vår formkurva pekar uppåt. Vi gjorde en mycket piggare insats i måndags än i fredags. Jag tror att vi kan bli ännu bättre nu.

– Det är en otrolig nerv i den här semifinalserien. Det blir säkert lika spännande igen.

För Daniel Mossberg är det av mindre betydelse vem som avgör.

– Om det är jag eller "Lusen" som avgör spelar ingen roll. Huvudsaken är att vi vinner.

Vad kommer publiken i Göransson arena få se?

– Dom kommer få se ett SAIK som är taggat till tusen och som kommer göra allt för att tvinga fram en fjärde match, säger Daniel Mossberg.

Mer läsning