Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny skadesmäll för Hammarby

/
  • Hammarbys Per Einarsson uppvaktas av Sandvikens Ted Haraldsson och Daniel Bäck.

Skadeförbannelsen i Hammarby bara fortsätter.
Nu befaras mittfältaren Per Einarsson bli borta en längre tid.
– Det kändes direkt att något gick sönder, säger 31-åringen.

Annons

Hammarby blev fyra i helgens Svenska cupen, men sett till konsekvenserna av deltagandet blev laget den stora förloraren.

Nyblivne lagkaptenen Robert Rimgård skadade sig i fredagens premiärmatch mot Sandviken och väntas bli borta en längre tid.

Samma kväll, i Hammarbys 6–4-seger mot Villa, ådrog sig Per Einarsson en knäskada som befaras vara allvarlig.

– Jag har åkt på en knäskada och det tyder på att det är ett ledband som är skadat. Jag väntar på tid för magnetröntgen, säger mittfältaren.

– Det var en försvarssituation där vi bröt och av en olyckshändelse fick jag en kille över benet, så knät överstretchades inåt. Som att vara extremt kobent och få all vikt inåt, fortsätter han.

LÄS MER: Se höjdpunkterna från bronsmatchen SAIK–Hammarby

Kände du direkt att det var allvarligt?

– Tyvärr har jag haft en ganska gedigen skadehistorik, så jag brukar känna igen när något är fel. Det kändes direkt att något gick sönder.

Några dagar senare är Per Einarsson ändå på benen. Kryckor behövs inte.

– Men jag tar hellre hissen än trapporna och det tar lite längre tid att gå till jobbet, säger han.

LÄS MER: Edsbyn till final efter straffdrama mot Hammarby

I väntan på magnetröntgen vill inte Per Einarsson uttala sig om hur länge han kan tänkas bli borta. Men elitseriepremiären borta mot Västerås SK den 23 oktober är klart hotad.

– Det vore fantastiskt om jag kan vara med då, men spontant känns det lite kaxigt.

I fjol drabbades David Pizzoni Elfving och Carl-Johan Rutqvist av allvarliga skador. Med Robert Rimgård och Per Einarsson skadade har den här säsongen knappast börjat bättre.

Efter en på flera sätt stökig säsong i fjol för Hammarby, inte minst med ekonomin, hade mittfältaren från Vetlanda hoppats på en roligare start i år.

– Man har sett fram emot en säsong i lugn och ro där vi får utveckla vårt spel, men förhoppningsvis tar vi bara skadorna lite tidigare i år. Efter tuffa motgångar lurar det alltid större medgångar runt hörnet, förhoppningsvis gäller det för oss i år, säger Per Einarsson.

Mer läsning