Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya greppet som ska ge Edsbyn en miljon kronor: "Visar vilket engagemang som finns"

/

Edsbyn minns guldåren och tiden som den stora dominanten inom svensk bandy.
Nu vill klubben tillbaka till toppen och vägen dit går genom det nya konceptet "Miljonklubben".
1 000 kronor från 1 000 supportrar ska ge en miljon kronor – pengar som ska gå till elitverksamheten.

Annons

Edsbyn presenterade det nya konceptet bara några dagar efter den bittra förlusten i den femte och avgörande kvartsfinalen mot ärkerivalen Bollnäs.

Under namnet "Miljonklubben" startar klubben en ny insamling, och namnet skvallrar såklart vad det handlar om. Edsbyn vill få in en miljon kronor, pengar som oavkortat ska användas till klubbens elitverksamhet.

Kalkylen: Om 1 000 supportrar skänker 1 000 kronor var så är klubben i hamn. Och lyckas man med det är förhoppningen att kapitalet ska vara starten på en ny guldera.

– Vi kände: "Nu knyter vi nävarna och får med oss alla i bygden", säger klubbens marknadsansvarige Thomas Mårtens till Aftonbladet.

Och det har minst sagt blivit en rivstart. Edsbyn gick ut med satsningen under torsdagen. Och det dröjde bara några timmar innan insamlingen hade nått upp till 150 000 kronor.

– Vi tycker att det är helt fantastiskt. Det visar vilket engagemang som finns i Edsbyn när vi sluter upp mot samma mål, säger Thomas Mårtens.

Satsningen är långsiktig och Thomas Mårtens förklarar på vilket sätt pengarna ska användas i elitverksamheten.

– Vi har alltid varit bra på att fostra talanger. Vi har många bra ungdomar och det här möjliggör att vi kan satsa på att behålla dem i klubben. Och krydda med några värvningar.

Tiden får utvisa om insamlingen når det uppsatta målet med en miljon kronor. Men att klubben redan på en dag har samlat in 15 procent av det man siktar på att uppnå lovar gott.

Och Thomas Mårtens kommer att vara nöjd även om man inte når hela vägen fram. Han hymlar heller inte med att förhoppningen är att återigen kunna utmana storlagen om SM-guldet.

Supportrarna och aktiva inom klubben minns såklart guldåren mellan 2004 och 2008, och det vill man uppleva igen.

– Vi siktar långsiktigt på att bli bra igen. Det är klart vi siktar på guld, säger Mårtens till Aftonbladet.

Mer läsning