Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya skador i prövat Tellus – men ingen rekordförlust för Krantz den här gången

Ett skadedrabbat Tellus orkade som väntat inte stå emot Sandviken i Göransson Arena.
Till råga på allt fick man två nya skador när både Jonas Enander och Niklas Westblad tvingades utgå.
– Det blir jäkligt tufft, vi har inte råd med det när vi ska möta Sandviken, säger liberon Hampus Krantz.

Annons

Hampus Krantz.

På förhand saknades Aksel Örn Ekblom, Samuel Helmersson och Jonas Nilsson. Dessutom gick målvakten Kimmo Kyllönens ena skridsko sönder på uppvärmningen så han fick snöra på sig ett par helt nya.

När matchen sedan väl började dröjde det inte länge förrän Jonas Enander åkte ihop med Hannes Edlund och haltade av isen med en lårkaka. I paus valde sedan Niklas Westblad att kliva av med ljumskproblem.

Fram tills dess hade Tellus gjort en riktigt bra insats och höll SAIK till en 2–1-ledning.

– Vi har en väldigt tunn trupp så vi har ju alla förutsättningar emot oss egentligen. Ändå gör vi allt rätt i första, står rätt och skakar dom faktiskt. Sen trycker de på och då hänger vi inte riktigt med, säger Hampus Krantz.

Han gick bandygymnasiet i Sandviken en gång i tiden och har faktiskt mött SAIK i Göransson Arena en gång förut. Med Katrineholm, i en rekordmatch som slutade 22–2 efter tolv (!!!) mål av Christoffer Edlund. Nu satt Edlund på läktaren med halsfluss.

– Det var nog lika bra, en mindre att hålla reda på i alla fall. Det kändes betydligt bättre den här gången kan jag säga, och bara en tredjedel insläppta mål dessutom. Det känns som vi hittat något bra som vi kan jobba vidare med, speciellt nu när vi har viktiga matcher mot Vetlanda och Sirius framför oss, säger Hampus Krantz.

På grund av skadeproblemen hade Tellus kallat upp försvararen André Berglönn från samarbetsklubben Gustavsberg, och han fick spela sina första minuter i elitserien.

Berglönn är en tvättäkta Sandvikenkille från Östanbyn och var extra nervös inför debuten.

– Det var väldigt speciellt, och väldigt kul. Jag har spelat på Jernvallen sen jag var tre-fyra år och i SAIK tills dess att jag kom upp i a-laget och tränade men aldrig tog en plats. Och att sen få komma tillbaka och möta en sån som Daniel Mossberg som jag stått och tittat på sen jag var liten. Det var sjukt nervöst.

22-årige André Berglönn gör sin tredje säsong i Tellus. Tvillingbrorsan Filip var reservmålvakt i Hammarby i fjol, men pluggar nu på Handels och har tills vidare lämnat bandyn bakom sig.

LÄS MER:

Sandviken utklassade Tellus – se höjdpunkterna här

Mossberg kritisk efter 400:e SAIK-matchen: "Sanningen är att isen är bedrövlig"

Örn Ekbloms mardrömsskada – fick testikeln spräckt mot Tillberga: "Usch, det är en rysare"

Mer läsning