Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyckelspelaren förlänger med bottenlaget: "Det skulle vara kul att få göra något bra med Sirius"

/
  • Jakob Jenefeldt är klar för spel hos Sirius de två kommande säsongerna.

Den tekniske ytterhalven Jakob Jenefeldt förlänger med Sirius.
Han är nu klar för ytterligare två säsonger i Uppsalaklubben.
– Det skulle vara kul att få göra något bra med Sirius efter två ganska speciella säsonger, säger han till siriusbandy.se

Annons

Tekniker och publikfavorit – och en av de absolut mest bärande spelarna i redan kvalklara Sirius.

Men trots intresse från flera andra klubbar så förlänger Jakob Jenefeldt, som kom från Kungälv till Sirius inför förra säsongen, sitt avtal med Uppsalaklubben. 28-åringen är klar för de två kommande säsongerna.

– Det känns jättebra här, det är en helhet som gör att allt blir riktigt bra. Jag trivs bra i staden, jag trivs bra på jobbet och jag trivs bra i laget. Det skulle vara kul att få göra något bra med Sirius efter två ganska speciella säsonger, av flera anledningar, framför allt på grund av de ekonomiska svårigheterna föregående säsongen, säger han till siriusbandy.se

LÄS MER: Jenefeldt glömde skridskorna – räddades av fansen

Sedan tidigare är även viktiga spelare som Markus Kumpuoja och Mattias Widén klara för en fortsättning i Sirius, precis som huvudtränaren Mats Söderman.

– Hela föreningen har tagit stora kliv senaste året och man har en bra plan på hur man ska fortsätta bli bättre. Det känns även bra att tränarstaben får nästa säsong är klar såhär pass tidigare, det är en stor fördel, säger Jakob Jenefeldt.

LÄS MER: Siriusspelare i P19-landslaget

Senast vann Sirius mot Gripen med klara 6–2, lagets fjärde seger den här säsongen. Tre elitserieomgångar återstår att spela för Sirius efter VM-uppehållet – möjligheter att förbereda sig för kvalet, alltså.

– Det är visserligen olika matcher jämfört med vad vi kommer spela i kvalet givetvis, men Gripenmatchen senast var en bra värdemätare inför kvalet. Vi ska nöta på det spelet vi vill spela i kvalet så att vi kommer dit så förberedda som möjligt. Resultatet blir inte så avgörande dessa tre matcher, utan det gäller att förbereda oss som sagt, säger Jakob Jenefeldt.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här

Mer läsning