Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oksanen tillbaka i Bollnäs efter tuffa tiden: "Det känns som att det är på rätt väg"

I november förra året tog Timo Oskanen en timeout från sitt jobb som assisterande tränare i Bollnäs Bandy – med tydliga tecken på utbrändhet. Men nu är den förre målvaktsprofilen tillbaka igen.

Annons

– Det har varit ett ömsesidigt intresse att jag ska vara kvar i föreningen på ett eller annat vis och tillsammans med Jocke Forslund kom vi på den lösningen att jag ska vara med och hjälpa till lite med målvakterna i a-laget under vintern en gång i veckan och under några matcher, berättar Timo för klubbens hemsida.

Timo Oksanen kommer att hjälpa till en del med Bollnäs målvakter under kommande säsong.

Det blir alltså ett betydligt lugnare tempo än innan timeouten. Då berättade Timo i en intervju med Bandypuls att han till slut insåg att han måste dra i handbromsen och koppla ner hjärnan.

LÄS MER: "Hjärnskakningen var toppen av ett isberg"

Den utlösande faktorn var en hjärnskakning han ådrog sig under en fotbollsmatch med Landafors SK – en smäll som så småningom ledde till sjukskrivning.

Nu, nästan ett år efter att han gick in i väggen, är den finske målvaktsprofilen redo att varva upp igen.

– Det har varit en lång och tung tid med jobbiga perioder under vintern men det vände lite under våren så nu jobbar jag. Det känns som att det är på rätt väg. Jag har kommit igång lite med fotbollen och golfspelandet på sidan av också. Jag har energi kvar efter jobbet till sådana saker nu som jag inte hade innan, säger han till Bollnäs Bandys hemsida.

Mer läsning