Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson fick spela huvudroll mot Edsbyn: "Det här får man nog inte uppleva så många gånger"

/

Bollnäs spelar semifinal mot Villa Lidköping.
För Oskar Olsson är det en pojkdröm som går i uppfyllelse efter segern i den femte och avgörande kvartsfinalen mot Edsbyn.
– Det här får man nog inte uppleva många gånger, säger tvåmålsskytten

Annons

Oskar Olsson har mest gjort sig känd som en slitvarg som gärna ser till att hamna i hetluften.

Men i måndagens avgörande kvartsfinal hemma mot Edsbyn fick 21-åringen kliva fram som matchhjälte.

TV: Hägglund och Axman efter avgörandet på Sävstaås

Efter en helt jämn första halvlek, där Bollnäs hade 2–2 sedan man två gånger om hämtat upp underlägen så blev det Oskar Olssons tur att få glänsa inför 3 314 personer på Sävstaås.

Först, i den 57:e minuten fick han fram bollen till Tobias Björklund som skaffade sig läge att göra 3–2. Sedan dröjde det till den 89:e minuten innan det definitiva avgörandet kom – och som målet kom på överraskade samtliga som såg matchen.

TV: Publikens hyllning av hemmalaget

Edsbyns mittback Joakim Svensk höll bollen under full kontroll ett par meter framför målvakten Erik Persson, men på något konstigt vis tappade han den – och då högg Oskar Olsson.

– Vid det första målet nyper jag bollen av Svensk och lägger dit den. Jag stressade på honom lite och han blev väl lite darrig och tappade bollen. Det var riktigt skönt att sätta den, det kändes som om jag punkterade matchen då, säger Oskar Olsson, som i den sjunde tilläggsminuten fastställde segern till 5–2.

TV: Se målen i det sista "slaget om Hälsingland"

– Då var det riktigt över...

Är det en pojkdröm som går i uppfyllelse?

– Ja, det här får man nog inte uppleva många gånger, en femte avgörande på Åsen mot Edsbyn. Det är jäkligt roligt att spela nu och formen känns bra. Och nu blir det ännu roligare att spela när det är semifinal.

Vad säger du om matchserien mot Edsbyn?

– Ja, man hade inte trott att det skulle bli en femte avgörande, men så blev det och vann gjorde vi. Jag tror det kan vara bra att ha en lång serie med sig in mot Villa.

Mer läsning