Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson gläds över hallbesked

/

Det blev ett första ja för att projektera en bandyhall på Hällåsen.
Broberg sportchef Svenne Olsson välkomnar beskedet från politikerna.
Men en fråga kvarstår: Hur blir det med hans egen framtid i klubben?

Annons

Efter många år av diskussioner, debatter och avslag av olika slag fick frågan om projektering för ett enklare bandyhallsbygge på torsdagen ja från kommunstyrelsen och ska nu behandlas i kommande kommunfullmäktige.

– Kul! Det känns riktigt, riktigt bra om det går att landa. Det har varit en pågående process i många år och känslan är att det blåser andra vindar sedan en tid tillbaka. Det kan kanske äntligen bli dags att göra något åt Hällåsen som varit nästan orörd sedan 1977, säger Svenne Olsson.

Han är fortfarande jetlaggad, trött och besviken efter chockförlusten i VM-finalen i Chabarovsk i lördags. En match som han beskriver som sin värsta stund i bandykarriären.

– En käftsmäll som tog rätt i solarplexus. Det var hårt, säger den assisterande förbundskaptenen.

Under vistelsen i Ryssland kom också snacket i gång om att han är aktuell som ny tränare i Sandviken. Nu bekräftar Svenne Olsson intresset från elitseriekonkurrenten.

– Jag har underrättat Broberg om att det är några klubbar som frågat efter mina tjänster. De flesta har fått nej. Det är bara Sandviken som ännu inte har fått det.

När tar du ett beslut?

– Inom en eller två veckor.

En sak som kan tala för att han blir kvar i Broberg var torsdagens besked gällande ett eventuellt hallbygge.

– Om det hade blivit ett definitivt nej. Då hade man också sagt nej till elitbandy i Söderhamn. Nu blev det snarare åt det andra hållet. Och det känns positivt.

Just nu har Svenne Olsson fullt fokus på Broberg och spelartruppen inför den kommande säsongen. Under tiden han var i Ryssland tackade Rolf Larsson och Ilari Moisala för sig. Det blev också klart att Martin Söderberg stannar, samtidigt som Ljusdals Filip Skoglund ritade på ett tvåårskontrakt.

– Det är en spelare som jag tittat på i ett par år. Han kommer att passa bra in i Brobergs spel. Tyvärr har han varit skadebenägen och fått näst intill två år förstörda.

Har ni fått några garantier på att hans fot är helt okey?

– Ja, det är den. Men han behöver säkert stärka upp delar för att bygga upp foten helt igen.

I vilken position ser du honom?

– Främst som en halv. Det innebär med största sannolikhet att Jonas Nygren samt även Erik Jonsson kommer att konkurrera på mittfältet.

Vilka mer platser vill ni förstärka?

– Vi har 14 spelare under kontrakt plus två målvakter. Det ska kompletteras med ytterligare två spelare. En av dem hoppas jag blir Marcus Enberg som jag ska träffa inom kort. Sen tittar vi efter ett yngre fynd, så mycket kan jag säga. Det blir inga tunga etablerade namn. Det blir ett år som vi håller stenhårt i ekonomin. Men sett till pengarna kommer vi att få ett bra lag.

Betyder det att Tobias Nyberg är avskriven?

– Det var också ett intressant namn som vi diskuterade med "Sparris" (Villas klubbchef Jonas Johansson). Men nu känner vi att vi har halvor så det räcker och blir över. Därför blir det ingenting med Nyberg, säger Svenne Olsson.

Mer läsning