Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson kan bli Brobergs tränare – mot sin vilja: "Spricker det är vi ute på halvdjupt vatten"

Broberg har en kandidat kvar till tränarposten. Ett nytt "nej tack" kan innebära att förbundskaptenen Svenne Olsson tar plats i båset i vinter. – Jag vill betona att det inte är något jag vill göra, säger han.

Annons

Vem ska träna Broberg i vinter? Det har varit en följetong under hela våren - och den fortsätter.

I april sade sportchefen Svenne Olsson att de ville ha klart med tränarfrågan innan maj. Nu har halva juni passerat och Broberg jobbar fortfarande på en lösning. Nästa vecka hoppas klubben kunna presentera nästa säsongs tränare. Enligt Svenne Olsson handlar det inte om ett hemvävt alternativ utan ett "väldigt, väldigt intressant spår" utifrån.

– Arbetsgivaren har ställt sig positiv, men det finns lite detaljer kvar och vi hoppas kunna nå en lösning här. Jag tror att det skulle kunna vara väldigt positivt för grabbarna och föreningen om det blir så, säger han.

LÄS MER: Olsson: "Kandidaterna blir färre och färre"

Skulle klubben få ett nytt nej skulle en intressant situation uppstå. Då tyder allt på att Svenne Olsson tar plats i Brobergs bås till vintern. Det skulle i så fall kollidera med hans uppdrag som förbundskapten för herrlandslaget.

– Om jag säger så här: För mig har det absolut inte ens varit ett alternativ. Jag har inte ens pratat med förbundet om det, men skulle det spricka en gång till, då är vi nog där någonstans. Men jag vill betona att det inte är något jag vill göra och det är inget vi tror på heller. Vi hoppas och tror att vi kan hitta en annan lösning. Men visst, skulle det spricka, då är vi ute på halvdjupt vatten, säger han.

LÄS MER: Förbundet om Olssons möjligheter att träna ett klubblag

Svenne Olsson.

Teoretiskt sett skulle det kunna funka eftersom Broberg bara har en spelare, Martin Söderberg, som är aktuell för landslaget i dagsläget. Situationen skulle på så vis inte bli "jävig". Men problemet skulle vara ett annat, enligt Svenne Olsson.

– På så sätt är jag inte det minsta orolig. Men som engagerad ledare i och kring ett lag, då tittar du mestadels på ditt eget lag. Det är jättesvårt att som ledare för Broberg se hur bra Adam Gilljam var om du mött Hammarby. Då blir det ingen objektiv syn mot andra spelare kan jag tycka. Ett hemma-VM väntar, väldigt många spelare är sugna på det och då ska alla så klart få en självklar chans. Då ska jag inte stå vid sidlinjen, säger han.

Är du stressad över tränarsituationen?

– Ja, men det är självklart. Det har varit en jobbig situation med några turer där de flesta har varit sugna och genuint intresserade, men av olika situationer har det inte löst sig med arbetsgivare och de sociala delarna. Vi var jättenära med en-två kandidater redan i april, men där sprack det med den civila situationen, säger Svenne Olsson.

LÄS MER: Så spelas elitseriepremiären

Enligt Bandypuls uppgifter var målvaktstränaren Jens Alftin bara en underskrift från att ta uppdraget tidigare i våras. Avtalet ska ha spruckit på grund av hans jobbsituation.

Fredrik Rexin, som tränade Broberg förra säsongen, är helt avskriven för en fortsättning. Det bekräftas av Svenne Olsson.

Mer läsning