Lördag 18 augusti
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson ser en ljusning för Broberg

/

Broberg börjar få ordning på ekonomin.
Men ännu återstår en hel del arbete.
– Vi har en väldigt tydlig åtgärdsplan och den ser jättebra ut, säger sportchefen Svenne Olsson.

Annons

På tisdagen kom ett glädjebesked till Broberg, Hammarby, Kungälv, Sirius samt nykomlingen Gripen. Svenska bandyförbundets ekonominämnd gav klartecken i form av elitlicens för säsongen 2015/16.

Övriga nio klubbar i elitserien fick klart med sin licens redan i höstas.

– Det är naturligtvis skönt. Vi kände oss någorlunda säkra att vi skulle få det. Vi har en väldigt tydlig åtgärdsplan och den ser jättebra ut, säger Svenne Olsson.

Broberg kämpar sedan en tid tillbaka med en ansträngd ekonomi. Sedan Svenne Olsson anställdes som sportchef i juni 2013 har han lagt ner mycket tid för att bringa ordning i finanserna.

– Rent sponsormässigt har vi ökat de senaste två åren. Vi började skära redan lite i fjol och kommer att vända på siffrorna väldigt mycket också till den kommande säsongen. Att våga ta en del tuffa beslut och ta ett halvt steg bakåt för att kunna ta två steg framåt längre fram. Så ser planen ut.

Hur mycket mer arbete med ekonomin finns det kvar att göra?

– Vi snurrar runt det hela. Men vi har fortfarande en del gamla surdegar att brottas med. Men nya ordföranden Nisse Stefansson är väldigt tydlig med vad han vill. Vi jobbar stenhårt med att vi ska vara en väldigt välmående förening på sista raden om ett eventuellt positivt hallbesked kommer, säger Svenne Olsson.

– Och vi är på väldigt god väg kan jag avslöja.

Mer läsning