Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olssons plan för Broberg

/

Det är minst sagt en hektisk tid för en sportchef.
Arbetet med att bygga nästa säsongs lag är i full gång.
Men Svenne Olsson har sin plan klar för Brobergs framtid.
– Vi ska satsa mer pengar på att bredda föreningen och växa på ungdomssidan, säger han.

Annons

Det har snart gått två veckor sedan säsongen tog slut för Broberg. Spelarna har kört sitt sista träningspass. Men för sportchefen Svenne Olsson är det bråda dagar för närvarande. Många frågor finns, men svaren kommer det att ta litet tid att få. Hur ser satsningen ut i framtiden? Vem tränar laget nästa säsong? Vilka nyförvärv siktar klubben på?

– Det är någorlunda under kontroll, kan jag tycka. Vi har elva tolv spelare under avtal och för samtal med samtliga som står utan.

Är det någon spelare som aviserat att byta klubb eller sluta?

– Nej, inte i dagsläget. Det finns också några redan klara kontraktsförlängningar som vi inte gått ut med än. Men några större grejor tror jag inte kommer att hända. Vi hade hoppats på ett beslut rörande hallfrågan i februari. Men nu har det dragit ut på tiden och det är mars eller april som gäller. Då får vi jobba efter de förutsättningarna.

Hur påverkar det stundande kontraktsförhandlingar?

– Det är klart att både befintliga och potentiella nya spelare ställer den frågan. Hur går det? Vad händer? Det är inte optimalt. Men samtidigt befinner vi oss också i ett läge vad som blir nästa steg för vår del. Vi får återkomma i den frågan.

Hur orolig är du över att tappa någon av de ledande spelarna?

– Nej, orolig är jag inte. Det är klart att det säkert finns klubbar som fått upp ögonen på Martin Söderberg. Men det är en del av spelet.

Ilari Moisala?

– Vi har en väldigt bra dialog och vi får se vad hans beslut landar i längre fram.

Broberg har genom åren varit framgångsrika när det gäller att hitta spelare, ofta i lägre divisioner, som är tillräckligt bra att ta en plats i elitserien direkt. Det senaste och kanske bästa exemplet är Adam Wijk som kom från Örebro inför förra säsongen.

– När vi plockar hit spelare väljer vi att satsa på dom. Vi gör väldigt mycket av väldigt lite. Vi omsätter sju miljoner kronor och alla andra lag som över huvud taget finns med i ett slutspel ligger kring tolv miljoner eller mer.

Finns det spelare som är aktuella för Broberg?

– Vi får samtal med två, tre, fyra spelare. Men i första hand är det beroende på vad som händer i truppen. Vi har också en budget och ekonomi att ta hand om och den ska följas. Vi kommer inte att ta några förhastade beslut när det gäller att hitta nya spelare om vi inte har täckning för det ekonomiskt. Den tiden är slut.

Hur ser spelarbudgeten ut inför den kommande säsongen?

– Vi ska diskutera frågan inom de närmaste dagarna och vi får se vad det landar någonstans. Det kan snarare vara så att vi drar åt lite grand än att vi går på offensiven. Det är alldeles för många bandyklubbar som tänker kortsiktigt. För oss handlar det om att få en helhetsbild.

Broberg är tillsammans med Hammarby, Kungälv och Sirius under granskning och väntar besked från ekonominämnden den 1 april angående elitlicensen för den kommande säsongen.

– Det tar vi på allra största allvar. Och så länge hallfrågan är någonstans i periferin är det svårt att veta om vi ska stå på vänster eller höger ben. Vad befinner vi oss? Det vi vet är att vi ska satsa mer pengar på att bredda föreningen och växa på ungdomssidan. Ta ett rejält krafttag där. Det är redan beslutat.

Du är både sportchef och tränare i Broberg samt assisterande förbundskapten för landslaget. Vill du jobba kvar som tränare i Broberg?

– Det stämmer att jag har väldigt mycket att göra. Den frågan får vi ta längre fram, Vi börjar med att göra klart truppen först och främst, säger Svenne Olsson.

Mer läsning